Rotring boykot listesine giren kırtasiye ürünleri arasında yer alıyor - Haber Jet

Rotring boykot listesine giren kırtasiye ürünleri arasında yer alıyor

Okulların açılmasıyla beraber öğrenciler okul için gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu esnada İsrail'e ait ve İsrail'i destekleyen markaların ürünlerine boykot listesinde dikkat eden vatandaşlar markalar konusunda hassas davranıyor. Kalem markası olan Rotring boykot olup olmadığı araştırılıyor.

Kalem markası olan Rotring boykot olup olmadığı üzerinde duruluyor. Alman şirketi olan Rotring 1998’den beri ABD merkezli Newell Brands’in bir markasıdır.

ROTRİNG BOYKOT MU?

Teknik resim ve teknik çizim materyalleri üreten kalem markası olarak bilinen Rotring boykot listesinde yer alıyor.

Özellikle klasik Rotring uçlu kalem markası Türkiye’de oldukça talep görüyor. Alman şirketi olarak bilinen Rotring 1998 yılında ABD merkezli Newell Brands tarafından satın alındı.

Rotring’in hissedarları ve sahiplik yapısı arasında yer alan dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden olan BlackRock ve Vanguard’ın etik olmayan yatırımları ve insan haklarına karşı duyarlı olmamaları nedeniyle boykot ediliyor.

İsrail’in Filistin üzerindeki sistematik soykırımları tüm dünya tarafından kanıtlarıyla ortada olmasına rağmen bu firmalar İsrail’i destekleyen şirketlere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu yatırım şirketlerinin Rotring ile olan bağlantısı nedeniyle boykot ediliyor.

İlgili Haberler

Rotring marka hangi ülkenin

ROTRİNG NEREDE ÜRETİLİYOR?

1998 yılı itibarıyla merkezi ABD’de bulunan Rotring Almanya’da ve Çin’de bulunan fabrikalarında üretiliyor.

ROTRİNG HANGİ ÜLKENİN?

Rotring 1928 yılında Alman bir marka olarak Almanya’da kuruldu. 1998 yılında ABD merkezli Newell Brands tarafından satın alındı.

Yaşam

Rotring boykot listesine giren kırtasiye ürünleri arasında yer alıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Gizem Gizem

    Yok artık Rotring de mi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir