PHD2 geninin çıkarılmasıyla diyet yapmadan kilo verilebiliyor - Haber Jet

PHD2 geninin çıkarılmasıyla diyet yapmadan kilo verilebiliyor

Bilim insanları, kahverengi yağ dokusundan çıkarılan PHD2 geninin vücut metabolizmasını hızlandırabileceğini keşfetti. Bu keşifle, diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğu ortaya konulurken daha fazla kalori yakılmasına olanak sağlamakta. Ayrıca aşırı kiloyla ilişkili hastalıkların tedavisinde de işe yarayacağı düşünülüyor.

Bilim insanları, kahverengi yağ dokusundan çıkarılan PHD2 geninin vücut metabolizmasını hızlandırabileceğini keşfetti. Bu keşifle, diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğu ortaya konuluyor.

DİYET YAPMADAN KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

Diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğunu keşfeden bilim insanları kahverengi yağ dokusundan çıkarılan PHD2 geninin vücut metabolizmasını hızlandırabileceğini düşünüyor.

Nottingham Trent Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yayınladıkları çalışmada geni olmayan farelerin daha fazla yemelerine rağmen PHD2 genine sahip olanlara göre yüzde 60 daha fazla kalori yaktığını tespit etti.

Diyet yapmadan kilo verilir mi

Dr. Michailidou, üzerinde daha fazla araştırma yapılması gerekmesine rağmen, PHD2 geninin yağ dokusundan çıkarmak, metabolizmayı arttırıyor ve sürekli diyet yapma döngüsünden çıkararak düzenli kilo kaybını sürdürmeye olanak sağladığını ifade etti.

İlgili Haberler

Farelerin üzerinde yapılan testlerin ardından araştırmacılar, 5000’den fazla insanın kanını analiz ederek PHD2 geninin etkisini daha iyi anlamaya çalıştı.

Çalışma yapan araştırma ekibi genin diyabet ve tiroid bozuklukları gibi metabolik hastalık riskindeki artışla ilişkisini de tespit etti.

PHD2 geni nedir

PHD2 GENİ NEDİR?

Vücuttaki hücresel oksijen seviyesini düzenleme işleiv olan PHD2 geni özellikle düşük oksijen seviyeleri durumunda devreye girer. Temel işlevi ise HIG-1a adlı bir proteini düzenlemektir. Soğuk havalardan sıcak tutan bir doku türü olan kahverengi yağın düzenlenmesinde önemli bir rolü vardır.

Yaşam

PHD2 geninin çıkarılmasıyla diyet yapmadan kilo verilebiliyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Nazlı Nazlı

    Günlük 100 karbonhidratı geçmeyince de aşırı kilo veriliyor

    Yanıtla
  • Ceylin Ceylin

    Yeşilçay limon soda su dükkan birası diyorlar sanırım kilo vermeye birebir kesinlikle deneyin

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir