Perseid meteor yağmuru 11 Ağustos'ta Kayseri'nin zirvesi Erciyes'ten izlenecek! 2024 Perseid meteor yağmuru Türkiye etkinlik rehberi - Haber Jet

Perseid meteor yağmuru 11 Ağustos’ta Kayseri’nin zirvesi Erciyes’ten izlenecek! 2024 Perseid meteor yağmuru Türkiye etkinlik rehberi

2024 yılının beklenen gök olaylarından olan Perseid meteor yağmurunun en yoğun yaşandığı döneme girerken Türkiye'den izleme noktaları da belli oluyor. 11 Ağustos Pazar günü Kayseri Erciyes'te Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni düzenlenecek.

Her yıl temmuz ayının ortalarından ağustos ayının ortalarına kadar gerçekleşen Perseid meteor yağmuru, 11 Ağustos’u 12’sine bağlayan gece yoğun olarak gökyüzünde gözlemlenebiliyor. Türkiye’den Perseid meteor yağmuru izleme noktaları da belli oldu.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEREDEN İZLENİR KAYSERİ?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve her yıl yoğun ilgi gören Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni etkinliğini bu yıl 11 Ağustos Pazar günü düzenliyor.

Perseid meteor yağmuru nereden izlenir Türkiye 2024

TUBİTAK iş birliğinde gerçekleşen meteor yağmuru izleme etkinliği, Kayseri’nin en yüksek noktası Erciyes’te izlenebilecek. Etkinlik, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da 2 bin 650 metrede ışık kirliliğinden uzak olarak gerçekleşecek.

Etkinlik saat 19.00’da başlayacak ve 23.o0’e kadar devam edecek. Teleferikler etkinlik alanına 22.00’ye kadar çıkabilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU 2024 TÜRKİYE’DE NEREDEN İZLENİR?

Perseid meteor yağmuru ya da halk arasında yıldız kaymasını izleyebilmek için ışık kirliliğinden uzak bir bölgede olmak gerekiyor.

Şehir ışıklarından uzak bölgeler meteor yağmurunu izlemek için uygun yerler arasında olabilir.

İlgili Haberler

Perseid meteor yağmuru izleme noktaları

Bunun dışında 11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece Kayseri Erciyes’te düzenlenecek etkinlikle Perseid meteor yağmuru izlenebilir.

İstanbul’da Ağva, Polenezköy, Şile gibi ışık kirliliğinden uzak noktalar meteor yağmurunu izlemek için uygun noktalar arasında.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

18 Temmuz – 24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru yoğun olarak 11-13 Ağustos tarihleri arasında gözlemleniyor.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDEN OLUŞUR?

Yılda bir kez oluşan bu görüntü için Perseid Meteor Yağmuru etkinlik takvimi oluşturulmakta.
Her sene Temmuz ortasında gözlemlenen meteor yağmuru, Dünya’nın kütle çekimiyle etkileşime giren parçalar nedeniyle oluşur.
En çok yaşandığı anda saatte 60’tan fazla meteor gözlemlenir.

BURSA KARACABEY’DE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Bursa Karacabey’de 3 Ağustos tarihinde etkinlik düzenlenerek meteor yağmuru gözlemlendi.

Perseid meteor yağmuru 2024 etkinlik nereden izlenir hangi şehir ilçe

Yaşam

Perseid meteor yağmuru 11 Ağustos’ta Kayseri’nin zirvesi Erciyes’ten izlenecek! 2024 Perseid meteor yağmuru Türkiye etkinlik rehberi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Uğur Uğur

    Kayseride olanlar çok şanslı

    Yanıtla
  • Tuna Özdemir Tuna Özdemir

    Kayserinin her yerinden görünecek mi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir