Perseid Meteor yağmuru 1 Eylül'e kadar devam edecek - Haber Jet

Perseid Meteor yağmuru 1 Eylül’e kadar devam edecek

Perseid meteor yağmuru 2024 yılında 14 Temmuz itibarıyla başladı. 12-13 Ağustos geceleri yoğun bir şekilde gözlemlenen meteor yağmuru, 1 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Perseid meteor yağmuru ya da halk dilinde yıldız kayması, her yıl temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşiyor. 14 Temmuz 2024 tarihinde başladığı tespit edilen meteor yağmuru gökbilimcilerin açıklamasına göre 1 Eylül’e kadar devam edecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN BİTECEK?

Her yıl temmuz ayının ortasından ağustos ayının sonuna kadar devam eden Perseid meteor yağmuru 2024 yılında 14 Temmuz’da başladı, 1 Eylül tarihinde ise sona erecek.

Perseid meteor yağmuru ne zaman bitecek

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Perseid meteor yağmuru 1 Eylül’e kadar devam edecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU İÇİN HANGİ YÖNE BAKMALI?

11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece ve 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece yoğun bir şekilde gözlemlenecek Perseid meteor yağmurunu izlemek için ışık kirliliğinden uzak bir bölgede olmak gerekiyor.

İlgili Haberler

Meteor yağmuru hangi yönden izlenir

Adını aldığı Kuzey Yarımküre’deki Perseus Takımyıldızı yönünde gerçekleşecek meteor yağmurunu izleyebilmek için kuzeydoğu yönüne bakmak gerekiyor.

METEOR YAĞMURU NASIL İZLENİR?

Meteor yağmuru çıplak gözle izlenebiliyor. Mümkün olan en karanlık ve açık alanda, şehir ışıklarından oldukça uzakta bir yerde en iyi şekilde izlenebilir.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir