Mersin’de deprem bekleniyor iddiası! Tatbikat nedeni olarak gösterildi - Haber Jet

Mersin’de deprem bekleniyor iddiası! Tatbikat nedeni olarak gösterildi

Sosyal medyada ortaya atılan Mersin'de deprem beklentisi iddiaları, 12 Eylül'de düzenlenecek büyük çaplı bir tatbikat ile ilişkilendiriliyor. Yetkililer, depremin önceden tahmin edilemeyeceğini belirterek halkı tatbikat konusunda bilgilendiriyor.

Mersin’de sosyal medya üzerinden dolaşan söylentiler, şehirde bir deprem beklentisi olduğu yönünde endişelere yol açtı.

MERSİN’DE DEPREM BEKLENİYOR MU?

Uzmanlar ve yetkililer, deprem tahmin edilemeyen bir olay olduğunun altını çizerek Mersin’de deprem olacak iddialarını yalanladı. 12 Eylül’de Mersin ve çevre illerde düzenlenecek deprem tatbikatının nedeni, halkı olası afet durumlarına hazırlıklı hale getirmek olarak açıklandı.

MERSİN DEPREM TATBİKATI NEDEN YAPILACAK?

Mersin’in altından geçen aktif fay hatlarından biri olan Ecemiş Fayı, şehri her zaman deprem riski altında tutuyor. Bu sebeple Mersin, Adana, Niğde ve Konya illerini kapsayan geniş çaplı bir deprem tatbikatı 12 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Mersin deprem bekleniyor mu 2024

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yapılan Mersin Tatbikatının amacı, olası bir afet sırasında koordinasyonun sağlanması ve şehirlerin hazırlıklı olmasını test etmek.

Mersin'de deprem bekleniyor mu

Tatbikat senaryosuna göre, Tarsus merkezli 7.0 büyüklüğünde bir deprem simüle edilecek. Mersin, Adana, Niğde ve Konya illerinin etkilendiği bu senaryo çerçevesinde, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’den arama kurtarma ve destek ekipleri gönderilecek. Tatbikat sırasında cep telefonlarına uyarı mesajları iletilecek ve gerçek zamanlı afet müdahale süreçleri denenecek.

MERSİN’DE DEPREM Mİ BEKLENİYOR?

Mersin deprem tatbikatı, sosyal medyada deprem beklentisi iddialarıyla yanlış bir şekilde ilişkilendirilse de yetkililer, amacın yalnızca afetlere karşı hazırlıklı olmak olduğunu vurguluyor.

İlgili Haberler

Mersin'de deprem mi bekleniyor

Deprem önceden tahmin edilemeyen bir doğa olayıdır ve bu tarz iddialara itibar edilmemesi gerektiği yetkililer tarafından tekrar tekrar hatırlatılıyor.

MERSİN’DE DEPREM Mİ OLACAK?

Mersin’de 12 Eylül’de yapılacak deprem tatbikatı öncesi vatandaşlar sosyal medya üzerinden Mersin’de deprem mi bekleniyor, neden tatbikat yapılıyor merak ettiler. Mersin’de iddia edildiği gibi deprem olacağı yönünde bir iddiada bulunulamaz. Çünkü deprem önceden tahmin edilen bir olay değildir.

Mersin deprem tatbikatı neden yapılacak

Sosyal medyada deprem Mersin’de kesinlikle deprem olacağı yönünde paylaşım yapanların verdiği bilgilerde bir kesinlik bulunmamaktadır. Ancak tabi ki de her zaman deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmak gerekir. Bu deprem tatbikatı da yerel idareler tarafından alınmış bir karar ile sadece Mersin’de değil, Niğde, Konya, Kayseri ve Mersin’de yapılacaktır.

Mersin'de neden deprem tatbikatı yapılıyor

Mersin’in altından aktif fay hatlarından biri olan Ecemiş fay hattı geçmektedir. Yani Mersin deprem bölgesinde yer almaktadır. Bu nedenle Mersin’in her zaman deprem olacak gibi hazır olması gerekir. 12 Eylül’deki bu deprem tatbikatı da bunun için yapılmaktadır.

YaşamGündem

Mersin’de deprem bekleniyor iddiası! Tatbikat nedeni olarak gösterildi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Okan Okan

    Tatbikatlar her ilde yapılmalı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir