Mersin deprem tatbikatı saat kaçta olacak bilinmiyordu! SMS’i bekleyin - Haber Jet

Mersin deprem tatbikatı saat kaçta olacak bilinmiyordu! SMS’i bekleyin

12 Eylül'de yani bugün Mersin, Adana, Konya ve Niğde'de 7.0 büyüklüğünde deprem senaryosu ile tatbikat yapılacak. Mersin deprem tatbikatı saati henüz açıklanmadı; katılımcılar SMS uyarılarını bekleyecek.

AFAD tarafından düzenlenecek deprem tatbikatı, 12 Eylül’de Mersin, Adana, Konya ve Niğde’de gerçekleştirilecek.

MERSİN DEPREM TATBİKATI SAAT KAÇTA?

Ecemiş fay hattının kırılmasıyla Mersin merkezli 7.0 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerine kurulacak Mersin deprem tatbikatı, afet hazırlık süreçlerini test etmeyi amaçlıyor. Ancak, tatbikatın saati henüz açıklanmadı ve katılımcılara uyarı SMS’leri gönderilecek.

mersin deprem tatbikatı saat kaçta

MERSİN DEPREM TATBİKATI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

AFAD’ın Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde organize ettiği bu geniş çaplı tatbikat, afetlere karşı şehirlerin hazırlıklı olma seviyesini ölçmek ve acil durumlarda koordinasyonu test etmek amacıyla yapılacak.

mersin deprem tatbikatı saati

Mersin deprem tatbikatı senaryosuna göre, merkez üssü Mersin’in Tarsus ilçesi olan 7.0 büyüklüğünde bir deprem simule edilecek ve bu depremin Mersin, Adana, Niğde ve Konya’yı etkilemesi bekleniyor. Tatbikatta, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’den ekiplerin destek vermesi planlanıyor.

İlgili Haberler

mersin deprem tatbikatı ne zaman

Mersin deprem tatbikatının ne zaman ve saat kaçta başlayacağı belli değil ancak SMS üzerinden tatbikatın başladığını Mersin’de yaşayanlar öğrenebilecek.

MERSİN DEPREM TATBİKATI SAATİ

Mersin deprem tatbikatı sırasında, enkaz altında arama kurtarma çalışmaları, yangın söndürme, tahliye, trafik kazası müdahalesi, hasar tespiti, altyapı ve haberleşme çalışmaları, psikososyal destek gibi birçok müdahale testi yapılacak. Ayrıca, masa başı tatbikatları da AYDES (Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi) üzerinden gerçekleştirilecek.

mersin deprem tatbikatı ne zaman saat kaçta

Mersin deprem tatbikatı saati ise henüz netleşmiş değil. Yetkililer, tatbikatın başladığını bildiren SMS uyarılarının cep telefonlarına gönderileceğini belirtiyor. Vatandaşların AFAD’ın resmi duyurularını takip etmeleri ve tatbikat anında gelen uyarılara dikkat etmeleri gerekiyor.

YaşamGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir