Kuzey Işıkları, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi ve Trakya'dan görülebilir - Haber Jet

Kuzey Işıkları, Türkiye’de Karadeniz Bölgesi ve Trakya’dan görülebilir

Güneş'te meydana gelen patlama sonrası dünyayı etkileyen jeomanyatik fırtına oluşturuyor. Bu fırtına nedeniyle dünyanın çeşitli noktalarından Kuzey Işıkları gözlemlenebiliyor. Dün Güneş'te gerçekleşen patlama sonrası Kuzey Işıkları Türkiye'de Karadeniz Bölgesi ve Trakya'dan görülebilir.

Güneş’teki patlama ile oluşan jeomanyetik fırtına, dünyada bazı bölümleri ışık çemberiyle kaplayabiliyor. Bu da Dünya’dan Kuzey Işıkları’nın görüşmesine neden oluyor. Geçtiğimiz aylarda Trabzon ve İstanbul’da gözlemlenen Kuzey Işıkları’nın Türkiye’den yeniden gözlemlemesi bekleniyor.

KUZEY IŞIKLARI TÜRKİYE’DE NEREDEN GÖRÜLECEK?

Kuzey Işıkları geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye’de daha önce Trabzon ve İstanbul’da görülmüştü. Güneş’te tekrar meydana gelen patlama sonrası önümüzdeki günlerde tekrar Kuzey Işıkları’nın görülebileceği düşünülüyor.

Kuzey Işıkları, Dünya’nın manyetik kutuplarına yakın bölgelerinde ve özellikle yüksek enlemlerde gözlemleniyor. Türkiye bu standartlara göre oldukça güneyde kalsa da bazı istisnalar bu durumun yaşanmasına neden olabilir.

Kuzey ışıkları Türkiye'de nereden görülecek 2024?

Güneş aktivitesine bağlı olarak gelişen bu durum olması halinde Türkiye’den Kuzey Işıkları yine kuzey bölgelerde görülür.

İlgili Haberler

Karadeniz Bölgesi, Kuzey Işıkları görme ihtimalinin en yüksek olduğu konumlardan biri. Bunun dışında yine kuzeyde kalan Marmara Bölgesi’nin Avrupa yakasında kalan kısmı Trakya Bölgesi’nden Kuzey Işıkları görülebilir.

Kuzey Işıkları Türkiye'de nerede görüldü?

KUZEY IŞIKLARI TÜRKİYE’DE NERELERDE GÖRÜLDÜ?

Kuzey Işıkları daha önce Türkiye’de Ordu, Samsun, Trabzon, Van ve İstanbul’da görüldü.

Yaşam

Kuzey Işıkları, Türkiye’de Karadeniz Bölgesi ve Trakya’dan görülebilir” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Reyhan Pekmez Reyhan Pekmez

    İstanbul’da gören var mı?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir