Kuzey Işıkları Türkiye'de görüldü - Haber Jet

Kuzey Işıkları Türkiye’de görüldü

Gece, Güneş'te gerçekleşen patlama nedeniyle Kuzey Işıkları İstanbul, Sakarya, Kastamonu ve birçok bölgede görüldü. Geçtiğimiz Mayıs ayında da benzer bir olay yaşanmış Karadeniz yönünde yine Kuzey Işıkları etkili olmuştu.

Genellikle kutba yakın bölgelerde görüldüğü bilinen Kuzey Işıkları bir kez daha Türkiye’de görüldü. İstanbul, Kastamonu, Sakarya ve birçok bölgede etkili olan “Aurora Borealis” muhteşem görüntülere sahne oldu.

KUZEY IŞIKLARI TÜRKİYE’DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıklarının etkileşimi sonucu ortaya çıkan “Aurora Borealis” ya da “Kuzey Işıkları” Türkiye’de bir çok bölgede görüldü.

Eşsiz görüntülere sahne olan Kuzey Işıkları, daha önce geçtiğimiz mayıs ayında da Trabzon ve civarında görülmüş, büyük beğeni toplamıştı.

Kuzey Işıkları Türkiye'de görüldü mü

İstanbul’da Arnavutköy ve Silivri taraflarından pek çok kullanıcı Kuzey Işıklarına ait görüntüleri paylaştı.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş’te gerçekleşen şiddetli patlama sonucu etkili bir jeomanyetik fırtınanın etkili olabileceğinden ve bu durumun elektrik santralleri ve radyo sinyallerini geçici olarak devre dışı bırakabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Işıkları Türkiye'de nerede görüldü

Yaşanan şiddetli jeomanyetik fırtına ise Kuzey Işıklarının Türkiye’de pek çok bölgede görülmesine neden oldu.

KUZEY IŞIKLARI TÜRKİYE’DE NEREDE GÖRÜLDÜ?

Kuzey Işıkları (Aurora Borealis), Türkiye’de Sakarya, Kastamonu, İstanbul ve birçok bölgede etkili oldu. Eşsiz bir deneyim yaşatan Kuzey Işıkları, yeryüzünden yaklaşık 60-250 kilometre uzakta, güneşten kopan parçaların dünyanın manyetik alanına girerek sıkışmasıyla oluşuyor.

Kuzey Işıkları Türkiye'de hangi illerde görüldü

Güneşten kopan parçacıkların atmosferde gaz molekülleri ile temasa geçmesiyle renkleri gökyüzüne yayılıyor. Renkler ise çarpışan atomların türü ve çarpışmanın etkisine bağlı olarak değişiyor.

KUZEY IŞIKLARI TÜRKİYE’DE HANGİ İLLERDE GÖRÜLDÜ?

Kuzey Işıkları Türkiye’de İstanbul, Kastamonu, Çanakkale ve Sakarya’da görüldü.

Kuzey Işıkları Türkiye'de ne zaman görüldü

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir