Kıbrıs'tan Türkiye'ye dönerken alınabilecek ürün önerileri - Haber Jet

Kıbrıs’tan Türkiye’ye dönerken alınabilecek ürün önerileri

Kıbrıs’tan Türkiye'ye ne getirilir diye merak ediyorsanız sizler için küçük bir alışveriş listesi hazırladık. Ayrıca bu ürünleri nerede bulabileceğinizin cevabı da yazıyor. Keyifli okumalar!

Kıbrıs’ta geçirdiğiniz harika tatilin ardından eli boş dönmek istemiyorsanız, adanın sunduğu ekonomik ve kaliteli ürünleri keşfetmek isteyebilirsiniz. İşte, Kıbrıs’tan Türkiye’ye dönerken en çok tercih edilen ürünler hakkında kısa bir yazı.

kıbrıstan türkiyeye ne getirilir

KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE NE GETİRİLİR?

Kıbrıs’ta birbirinden farklı seçenekler bulunuyor. Zeytinyağı bazlı ürünler, el yapımı malzemelerin yanı sıra alkol ve tütün de seçenekler arasında yer alıyor.

kıbrıstan türkiyeye ne getirilir

KIBRIS’TAN KOZMETİK ÜRÜNÜ ALINIR MI?

Kıbrıs, zeytin yağı bazlı kozmetik ürünleriyle ünlüdür. Doğal içerikli losyonlar, sabunlar ve yüz kremleri hem uygun fiyatlı hem de kaliteli hediye seçeneklerindendir. Kozmetik ürünleri 600 milimi geçmeyecek şekilde kozmetik ürünler getirilebilir ve 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi getirilebilir.

kıbrıstan türkiyeye ne kadar alkol getirilir

KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE DÖNERKEN ALKOL SINIRI NE KADAR?

Kıbrıs, içki ve tütün ürünleri konusunda oldukça uygun fiyatlar sunar. Özellikle şarap, votka ve Zivania gibi yerel alkoller en çok tercih edilenler arasında.

  • Şaraplar: Mavro, Othello, Commandaria gibi ünlü Kıbrıs şaraplarını deneyebilirsiniz.
  • Zivania: Üzümden yapılan yerel bir votka, şişe başına 5-6 Euro civarında satılıyor.
  • Tütün Ürünleri: Sigara, puro ve pipo tütünü, uygun fiyatlarıyla dikkat çeker.

kıbrıstan türkiyeye alkol sınır kaç şişe

Not: Hediye için tütün veya alkol alçağınız zaman belirli kısıtlamaların olduğunu bilmekte fayda var. Peki tütün ve alkoldeki kısıtlamalar neler?

  • Sigara: 600 adet
  • Sigarillolar: 100 adet
  • Puro: 50 adet
  • Kıyılmış Tütün: 250 gram
  • Pipo Tütünü: 250 gram

kıbrıstan türkiyeye ne getirebilirim

KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE KAÇ LİTRE ALKOL GETİRİLEBİLİR?

Alkol derecesi %22’yi geçen alkol ve alkollü içkilerde 1 litre, alkol derecesi %22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkilerde 2 litredir.

KIBRIS’IN YEREL YİYECEKLERİ

Kıbrıs’ın mutfağını eve götürmek isteyenler için en popüler seçenek Hellim Peyniri. Izgara yapıldığında mükemmel lezzet sunan bu peynir, Kıbrıs’ın dünya çapında bilinen lezzetlerinden biridir. Ayrıca, bölgeden zeytinyağı, seylan çayı ve çikolata da alabilirsiniz.

Kıbrıs'ta ucuza ne alınır

Kıbrıs’tan getirilebilecek yiyeceklerdeki sınır şu şekildedir:

Çay: 1 kg

Çözülebilir hazır kahve: 1kg

Çikolata: 1 kg

EL YAPIMI HEDİYELİK EŞYALAR

Kıbrıs’a özgü Lefkara Nakışı, el yapımı kilimler ve magnetler hem yerel kültürü yansıtan hem de ekonomik hediyelik seçeneklerdir. Kıbrıs’ta el yapımı biblolar, tablolar alabilir, evlerinize yeni bir hava katabilirsiniz. Bu el işi ürünleri Lefkoşa Büyük Han’dan alabilirsiniz.

Kıbrıs'tan Türkiye'ye kaç karton sigara

TEKSTİL ÜRÜNLERİ

Kıbrıs’ta uygun fiyatlarla kaliteli kıyafetler bulmak mümkün. Özellikle ünlü markaların ürünlerini daha hesaplı bir şekilde alabilirsiniz. Özellikle Girne Yat Limanı’nın çevresinde dünyaca ünlü markaları ucuza alabileceğiniz bir yerdir.

Limitleri Unutmayın:

Sigara: 600 adet
Şarap: 2 litre
Tütün ürünleri: 250 gr
Alkol (22 derece üzeri): 1 litre

Bu ürünler, kişisel kullanım sınırlarını aşmamalı. 15 yaşından büyük yetişkinler için toplam değer 430 Euro’yu geçmemelidir.

KIBRIS’TA HEDİYELİKLER NEREDEN ALINIR?

Kıbrıs hediyelik eşya konusunda zengin bir yelpazeye sahiptir. Bundan dolayı hediyelerinizi satın alırken nerelerde alacağınızı bilmekte fayda var. Sizler için hediyelik eşya satın alabileceğiniz yerlerin listesini hazırladık.

Girne Çarşısı

Lefkoşa Büyük Han

Tarihi Çarşı Bandabuliya

Arasta Çarşısı

Kumarcılar Çarşısı

YaşamEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir