Kanal tedavisinden sonra sigara içmekten uzak durulması tavsiye ediliyor - Haber Jet

Kanal tedavisinden sonra sigara içmekten uzak durulması tavsiye ediliyor

Kanal tedavisi, dişin içindeki enfekte veya hasar görmüş dokunun çıkarılmasına deniyor. Uygulanan işlem sonrası iyileşme süreci oldukça önemli olduğu için dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar bulunmakta. Bunlar arasında diş hekimlerinin en sık karşılaştığı soru kanal tedavisinden sonra sigara içilip içilemeyeceği oluyor.

Kanal tedavisi, diş sağlığını korumak ve ağrıyı gidermek için yapılan işlemlere deniyor. Uygulanan tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duruluyor. Özellikle sigara kullanımının iyileşme sürecini etkilediği üzerinde duruluyor.

KANAL TEDAVİSİNDEN SONRA SİGARA İÇİLİR Mİ?

Kanal tedavisinden hemen sonra sigara içmenin iyileşme sürecini olumsuz etkilediği biliniyor. Sigara, ağız içindeki kan dolaşımını yavaşlatıp dokuların iyileşme süresini geciktirir. Dumanındaki zararlı kimyasallar ise diş eti ve diş kökü çevresinde hassasiyet oluşmasına neden olur ve hassas dokulara zarar verir. Bu nedenle işlem sonrası enfeksiyon riskini de arttıracağından kanal tedavisi sonrası sigara içmekten uzak durulması tavsiye ediliyor.

Kanal tedavisi sonrası sigara içilir mi

KANAL TEDAVİSİNDEN NE KADAR SÜRE SONRA SİGARA İÇİLİR?

Diş hekimleri kanal tedavisi sonrası en az 48 saat sigara içilmemesini tavsiye ediyor. 48 saat olmasının nedeni, bu süre içinde diş ve çevresindeki dokuların iyileşmesi için önem arz ediyor.

İlgili Haberler

Kanal tedavisinden ne kadar süre sonra sigara içilir

SİGARA TÜKETİMİNİN AĞIZ SAĞLIĞI ÜZERİNDE ETKİSİ

Sigaranın fiziksel olarak pek çok zararı arasında ağız sağlığı bunların başında geliyor. Diş eti hastalıkları, diş kaybı ve ağız kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına kadar yol açabilir. Sigara tüketimini bırakmak veya mümkün olduğunca azaltmak ağız sağlığını olumlu yönde etkilemekte.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir