Kadına şiddete dijital çözüm: KADES’e 1 milyon 219 bin ihbar yapıldı - Haber Jet

Kadına şiddete dijital çözüm: KADES’e 1 milyon 219 bin ihbar yapıldı

Türkiye’de kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, tecavüz, taciz veya tehdit gibi eylemleri engellemek için erişime açılan KADES uygulamasına günümüze kadar 1 milyon 219 bin yardım çağrısı yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadına Destek Uygulamasının erişime açıldığı andan günümüze kadar 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirildiğini ve yapılan ihbar sayısını açıkladı.

kadına yönelik şiddeti önlemek için yapılan projeler neler

KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONUNDA NE KONUŞULDU?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda, kadınların hayatın her alanında gösterdikleri mücadeleyi bir hak mücadelesi olarak gördüklerini vurgulayarak kadın erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

kadese kaç yardım ihbarı yapıldı

Kadına şiddet konusunda hassasiyetle çalıştıklarını ve bir rakamının dahi çok olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, “2023 yılında maalesef 308 kadın, uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024 yılının ilk altı ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi.

kades uygulamasında ihbar nasıl oluşturulur

Şiddetin her türlüsünü olduğu gibi kadına yönelik şiddeti de asla ama asla kabul etmiyoruz. Bir rakamını dahi çok buluyor ve bunu kabul etmiyoruz. Bu sorunun çözümüne yönelik de her türlü çalışmayı, girişimi en güçlü şekilde sizler gibi bizler de destekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

kades kaç dakikada gelir

Kadına yönelik her türlü şiddetin devlete yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyleyen Yerlikaya, “Kadınlara yönelik her türlü şiddeti, olumsuz tavrı ve davranışı sadece o kadının şahsında değil, milletimize, devletimize ve değerlerimize yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

kadese bastıktan sonra ne olur

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILAN PROJELER NELER?

Aile içi ve kadına yönelik şiddetleri önlemek amacıyla; elektronik kelepçe, Kadına Destek Uygulaması, emniyet ve jandarma teşkilatlarında kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısının artırılması, kadın konukevleri, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri, eğitim ve farkındalık gibi birçok proje hayata geçirildi.

kades uygulamasi kaç yaş için uygundur, kimler kullanabilir

KADESE KAÇ YARDIM İHBARI YAPILDI?

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, tecavüz, taciz veya tehdit gibi eylemleri önlemek için erişime açılan KADES (Kadına Destek Uygulaması), 6 milyon 597 bin kişi tarafından indirildi ve 1 milyon 219 bin yardım ihbarı yapıldı.

kades uygulamasına yanlışlıkla bastım ne yapmalıyım

KADES NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kadına Destek Uygulaması (KADES), kadına ve çocuğa yapılan her türlü şiddet, taciz, tecavüz ve tehdit gibi eylemleri önlemek amacıyla erişime açılan resmi bir uygulamadır.

kades kaç kişi kullanıyor

KADES UYGULAMASINDA İHBAR NASIL OLUŞTURULUR?

Acil durumlarda yardım isteyen kadın ve çocuklar; KADES uygulamasında “KADES Kadın Acil Destek” butonuna bastıktan sonra ihbarı teyid etmek amaçlı çıkan ekranda “EVET” veya “HAYIR” seçeneklerinden birine basarak acil ihbar kaydını oluşturmuş olacak.

kadesin açılımı nedir

KADES KAÇ DAKİKADA GELİR?

2018 Mayıs ayında erişime açılan KADES uygulamasına yapılan 1 milyon 219 bin yardım başvurusuna müdahale süresi ortalama 5 dakika olarak hesaplandı.

kadese basınca ne olur

KADESE BASTIKTAN SONRA NE OLUR?

KADES butonuna basıldıktan sonra acil yardım ihbarı oluşturulur, İstanbul Emniyeti Muhabere Merkezi’ndeki sistem alarm vermeye başlar. Yardım isteyen bireyin isim ve adres bilgileri emniyet güçleriyle paylaşılır ve konuma yakın olan en yakın polis ekibi yönlendirilir.

kadesi kimler kullanabilir

KADES UYGULAMASI KAÇ YAŞ İÇİN UYGUNDUR, KİMLER KULLANABİLİR?

Kadınlara yapılan kötü niyetli eylemleri önlemek amaçlı erişime açılan KADES uygulamasını 18 yaş üstü kadınlar cep telefonlarına indirerek kullanabiliyor.

kades uygulamasına yanlışlıkla bastım ne yapmalıyım

KADES UYGULAMASINA YANLIŞLIKLA BASTIM NE YAPMALIYIM?

Kadına Destek çağrısı butonuna yanlışlıkla basılırsa veya ihbar geçersiz olduysa teyid amaçlı çıkan ekranda “HAYIR” seçeneğini seçerek ihbar iptal edilebilmekte.

kades açılımı ne

KADES KAÇ KİŞİ KULLANIYOR?

KADES uygulamasını 2018 yılından günümüze kadar 6 milyon 597 bin kişi indirdi.

kades ne için kullanılır

KADES’İN AÇILIMI NEDİR?

6 yıldır kadına şiddeti önlemek amaçlı hizmet sunan KADES uygulamasının açılımı Kadına Destek Uygulaması şeklindedir.

YaşamEditörün SeçtikleriÖne Çıkan Haberler

Kadına şiddete dijital çözüm: KADES’e 1 milyon 219 bin ihbar yapıldı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Nursima Nursima

    Kadına destek uygulaması çok faydalı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir