Flormar markası yüzde 51 hissesi Yves Rocher'e ait, boykot listesinde yer alıyor - Haber Jet

Flormar markası yüzde 51 hissesi Yves Rocher’e ait, boykot listesinde yer alıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde bulunan güvenli alanları 230 kilometreden 35 kilometrekareye düşürdü. Buna karşılık İsrail'in saldırılarını protesto etmek isteyen siviller boykot hareketine destek veriyor. Yaygın olarak kullanılan kozmetik markası Flormar boykot mu değil mi, hangi ülkeye ait merak ediliyor.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geliştirilen dünya genelindeki boykot hareketi kapsamında pek çok marka ve ürün satın alınmıyor. Kozmetik markalardan olan Flormar’ın boykot olup olmadığı konusunda araştırmalar yapılıyor.

FLORMAR BOYKOT MU?

Flormar boykot mu sorusu hız kazanırken Flormar’ın sahibi de araştırılıyor. Flormar günümüzde 100’den fazla ülkede 1000’in üzerinde mağazasıyla hizmet veriyor. Türkiye’de de nispeten uygun fiyatları nedeniyle tercih edilen kozmetik markasının boykot olup olmadığı merak ediliyor.

Flormar 2012 yılında hissesinin yüzde 51’ini Fransız kozmetik markası Yves Rocher’e devretti. 1950 yılında İtalya merkezli kurulan Flormar markası, 1972 yılında Sami Şenbay’ın sahibi olduğu Kosan Kozmetik tarafından satın alındığı ve üretimi Türkiye’ye taşındı. Ancak 2012 yılında boykot listesinde olan ve İsrail’i destekleyen Yves Rocher ile yapılan ortaklık nedeniyle boykot edilen ürünler arasında yer alıyor.

Flormar boykot listesinde yer alıyor

FLORMAR MARKASI KİMİN?

1950 yılında İtalya Milano’da kurulan Flormar, 1970 yılında genel merkezinin İstanbul’a taşıdı. Sami Şenbay’ın sahibi olduğu Kosan Kozmetik tarafından Türkiye’ye getirildi ancak 2012 yılında hissesinin yüzde 51 çoğunluğunu Fransız kozmetik markası ve İsrail’i desteklediği için boykot listesinde yer alan Yves Rocher’e devretti.

İlgili Haberler

Flormar ismi marka kurucusunun kızları Floridita ve Maria’nın adlarından gelmekte.

Flormar kimin, İsrail malı mı

FLORMAR İSRAİL MALI MI?

Flormar, İsrail’e ait bir marka değildir. Ancak yüzde 51’lik hissesi Yves Rocher grubuna ait olduğu için boykot listesinde yer almakta.

Yaşam

Flormar markası yüzde 51 hissesi Yves Rocher’e ait, boykot listesinde yer alıyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Melisa Şahin Melisa Şahin

    Flormarın boykot listesinde olduğunu görmek şaşırttı

    Yanıtla
  • Sinem Seyhan Sinem Seyhan

    Flormar, Yves Rocher’in mi 😳

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir