Eyfel Kulesi'nden daha büyük asteroit 2029 yılında Dünya'nın yanından geçecek - Haber Jet

Eyfel Kulesi’nden daha büyük asteroit 2029 yılında Dünya’nın yanından geçecek

2029 yılında, Eyfel Kulesi'nden daha büyük bir asteroit Dünya'nın yanından geçecek. Ramses misyonu için fon sağlayan Avrupa Uzay Ajansı (Esa) asteroidin yapısı, boyutu, şekli ve yörüngesine dair bilgi toplayacak. Asteroit, dünyaya çarpması durumunda bütün insanlığı yok edebilir.

2029 yılında Eyfel Kulesi’nden daha büyük bir asteroidin Dünya’nın 32 bin kilometre yakınından geçeceğini öğrenen bilim insanları, diğer asteroitlere karşı savunmayı güçlendirmek için 99942 Apophis’i inceleyecek.

2029 APOPHİS ASTREOİD DÜNYA’YA ÇARPACAK MI?

2029 yılında Dünya’nın yanından geçecek Apophis Asteroidi’ni incelemek için hazırlık çalışmalarına fon sağlandı. Böylece asteroide uzay aracı gönderilerek boyutu, kütlesi, şekli ve uzayda savrulurken nasıl döndüğüne dair bilgiler elde edilecek. Aynı zamanda asteroidin yörüngesi de öğrenilecek.

13 Nisan 2029 Cuma günü Dünya’nın 32 bin kilometre yakınından geçişinde nasıl değiştiği gözlemlenecek.

2029 Apophis asteroid Dünya'ya çarpacak mı? 
13 Nisan 2029 da ne olacak? Asteroid çarparsa ne olur?

ASTEROİT DÜNYAYA ÇARPARSA NE OLUR?

Asteroidin Dünya’nın yanından geçiş mesafesi Ay’a olan mesafenin yaklaşık onda birine denk geliyor. Oldukça yakın geçecek asteroidin Dünya’ya çarpması durumunda bütün insanlık yok olabilir.

Konuyla ilgilenen Profesör Monica Grady, asteroidin güvenli bir yörüngede olduğunu belirtti. Ancak Dünya’ya yaklaşan asteroitlerden herhangi birinin bir gün Dünya’ya çarparak felakete neden olma potansiyelinden bahsederek büyük bir asteroidin dünyaya çarpması durumunda bütün insanlığı yok edebileceğinden bahsetti.

2029 da meteor nereye düşecek? Apophis asteroid dünyaya çarpacak mı?

DÜNYA’YA ASTEROİT ÇARPMASI ENGELLENEBİLİR Mİ?

Bir asteroidin dünyaya çarpmasının engellenip engellenemeyeceği sorusu gündeme gelirken bilim insanları, asteroidi incelemeden hakkında herhangi bir yorum yapılamayacağını söylüyor. Bir asteroidi engellemek için “öylece gidip vuramazsınız” açıklaması yapılıyor. Bu nedenle Apophis Asteroidi yakından incelenerek olası bir çarpmada nasıl tedbirler alınabileceği üzerinde durulacak.

Yaşam

Eyfel Kulesi’nden daha büyük asteroit 2029 yılında Dünya’nın yanından geçecek” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ender Ender

    Hava sürtünmesiyle o taş çakıl taşı boyutuna gelir zaten

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir