Ekim ayında palamut, lüfer, barbunya, levrek gibi balıklar yeniyor - Haber Jet

Ekim ayında palamut, lüfer, barbunya, levrek gibi balıklar yeniyor

Ekim ayı, taze ve lezzetli balıklar açısından en uygun zamanlardan biridir. Ekim ayında hangi balıkların yenebileceğini öğrenerek, sağlıklı ve lezzetli yemekler yaparak mevsiminde tüketilen balığın tadına varılıyor. Ekim ayında palamut, lüfer, barbunya, levrek gibi balıklar yeniyor.

Sonbaharın resmi başlangıcı ekim ayı, balık çeşitleri açısından bereketli bir dönemin habercisi. Ekim ayında denizlerin sunduğu lezzetler, sofralarda baş köşeyi alırken besleyici özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Uzmanlar ekim ayında yenilen balıklar sağlık açısından da oldukça faydalı olduğunu söylüyor.

EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?

Sağlıklı bir besin olan balık, özellikle kış aylarının olmazsa olmazları arasına girerken besin değerinin yüksek olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Ekim ayında hangi balıklar yenir

Ekim ayı palamutun en lezzetli zamanlarından biridir. Bunun dışında; barbunya, lüfer, çipura, kılıç, levrek, tekir, sardalya, palamıt, orfoz, traça yine ekim ayında yenilmesi tercih edilen balıklardan.

Özellikle bu mevsimde yağlanan balıklarla hazırlanan yemekler besin değeri açısından da oldukça yüksektir. Tazeliğiyle ön plana çıkan bu balıkları tercih etmek, sağlıklı bir tercih olacaktır.

Ekim ayında hangi balıklar yenir

BALIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. Zeka gelişimini destekler. Diyabet riskini azaltırken Omega 3 takviyesi sağlar. Kemik yapılarının güçlenmesine, eklem ağrılarının giderilmesine faydalıdır. Hücreleri yeniler ve onarılmasını sağlar. Besleyiciliği nedeniyle çocukların gelişiminde önemlidir ve konsantrasyonu arttırır.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir