Ayakkabısız girilen park İstanbul Esenler ilçesinde bulunuyor - Haber Jet

Ayakkabısız girilen park İstanbul Esenler ilçesinde bulunuyor

Ayakkabısız girilen park sosyal medyada gündeme oturdu. Ayakkabısız şekilde gezilebilen bu park oldukça geniş bir alana inşa edilerek ziyaretçilere açıldı. Esenler İstanbul'da yer alan ayakkabısız girilen park hakkında birçok konu da merak ediliyor.

İstanbul’un Esenler ilçesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak, ayakkabısız girilen ilk parkı açtı.

Esenler Şifa Bahçesi adıyla hizmete giren bu park, doğayla iç içe bir sağlık ve terapi merkezi olma özelliği taşıyor.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, parkın tanıtımını yaparken ceketini ve ayakkabılarını çıkararak parkta yürüdü ve buranın şifa dağıtacağını belirtti.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

AYAKKABISIZ GİRİLEN PARK NEDİR?

Başkan Göksu parkın açılış gününde park hakkında detaylı bilgiler verdi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada ayakkabısız girilen parkın şifa kaynağı olacağından bahsetti.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

“Burası Türkiye’nin ayakkabısız girilen ilk parkı. Dinlenmek ve sohbet etmek amacıyla tasarlanan bu mekan, aynı zamanda terapi ve sağlık açısından da büyük önem taşıyor. Değişik kumlardan, materyallerden ve metallerden oluşan bir yürüyüş parkuru mevcut. Bu parkurda yürüdüğünüzde, tüm vücut sistemi ayakların altındaki noktalardan etkileniyor ve bu noktaların uyarılmasıyla vücuda terapi yapılıyor. Bu nedenle park bir şifa kaynağı olarak görülüyor. Tüm İstanbulluları ve sesimizi duyan herkesi bu parkta yürümeye davet ediyorum.”

AYAKKABISIZ GİRİLEN PARK NEREDE?

Esenler Şifa Bahçesi, İstanbul’un Esenler ilçesinde, 15 Temmuz Mahallesi’nde yer alıyor.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

AYAKKABISIZ GİRİLEN PARKA NASIL GİDİLİR?

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ulaşım için verilen servis hizmetleri mevcuttur.

Ücretsiz ring servis hizmeti, her gün Dörtyol Meydanı’ndan saat 09.00, 11.00, 14.00, 16.00 ve 18.00’de; 15 Temmuz Mahallesi’nden ise saat 08.00, 10.00, 12.00, 15.00 ve 17.00’de kalkmaktadır. Servis güzergahı, Dörtyol Meydanı, Sondurak ve 15 Temmuz Millet Bahçesi’nden geçerek 15 Temmuz Mahallesi’nde son bulmaktadır.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

AYAKKABISIZ GİRİLEN PARK KAÇA KADAR AÇIK?

İstanbul’un en büyük parklarından biri olan 15 Temmuz Millet Bahçesi, kış saati uygulaması kapsamında Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 06.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

183 dönümlük alanda kurulan bu bahçe, Pazartesi günleri bakım, onarım ve dezenfeksiyon çalışmaları sebebiyle kapalı tutulmaktadır.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

ESENLER AYAKKABISIZ GİRİLEN PARKTA NELER VAR?

15 Temmuz Millet Bahçesi, farklı aktiviteler ve çeşitli bölümlerle ziyaretçilere geniş bir yelpaze sunuyor.

Meyve Bahçesi: Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin yanı sıra, Esenlerlilere tohumları tanıtan “Tohum Tanıtım Ofisi” ve şifalı bitkilerin yetiştirildiği “Tıbbi Bitkiler Bahçesi” yer almaktadır.

Çocuk Oyun Alanları: 1450 metrekarelik çocuk oyun alanı, çocukların güvenle ve keyifle oynayabileceği bir ortam sunmaktadır.

Bisiklet ve Yürüyüş Yolları: Yaklaşık 1719 metre uzunluğunda bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu bulunmaktadır.

Ayakkabısız Girilen Park İstanbul Esenler Ilçesinde Bulunuyor

Spor Aletleri ve Etkinlik Alanları: Park, spor aletleri, koşu parkuru ve bisiklet yolu ile sporu hayatınıza dahil etmek için ideal bir ortam sunmaktadır.

Ekstra Bölümler: Gölet, seyir terası, gül bahçesi, kütüphane, millet kıraathanesi, camii, emzirme odası/WC, piknik alanları, etkinlik alanı, Şifa Evi, Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, kümes hayvanları, bostan, Tohum Sokağı, Tarım ve Hayvancılık Merkezi, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, Esenler Gençlik Merkezi, bisiklet istasyonu, spor tesisleri, anıt araç, ESTİM İletişim Noktası, Nadir Kafe, okuma alanı, futbol-basketbol sahası ve otopark gibi birçok bölüm bulunmaktadır.

YaşamGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir