Anıtkabir nöbet değişim saatleri! Değişim her saatte yapılıyor - Haber Jet

Anıtkabir nöbet değişim saatleri! Değişim her saatte yapılıyor

Anıtkabir'deki nöbet değişimi, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Her gün, 7 asker disiplinli bir duruş sergileyerek 1 saat arayla nöbet değişimi yapıyor. İşte Anıtkabir nöbet değişim saatleri...

Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir, milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Anıtkabir’e gelenlerin en çok görmek istedikleri anlardan biri de askerlerin nöbet değişimi.

ANITKABİR NÖBET DEĞİŞİM SAATLERİ

Anıtkabir’deki nöbet değişimi, büyük bir disiplin ve dikkatle gerçekleştiriliyor. 7 askerin nöbet tuttuğu Anıt Bloku’nda, her bir nöbetçi 1 saat boyunca hareketsiz duruyor ve her saat başında nöbet değişimi yapılıyor.

Bu anları izlemek, ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunuyor; askerlerin duruşundaki disiplin ve ciddiyet ziyaretçilerin gözlerini kamaştırıyor. Nöbet değişimi sırasında ziyaretçiler duygusal anlar yaşıyor ve büyük bir saygıyla bu anı izliyor.

Anıtkabir nöbet değişim saatleri

Ziyaretçilerin bu anı kaçırmaması için Anıtkabir’in ziyaret saatlerini bilmesi önemli. Ziyaret saatleri sezonluk olarak değişiyor:

01 Şubat – 14 Mayıs: 09:00-16:30

15 Mayıs – 31 Ekim: 09:00-17:00

01 Kasım – 31 Ocak: 09:00-16:00

Anıtkabir nöbet değişimi ne zaman yapılır

ANITKABİR NÖBET DEĞİŞİMİ KAÇ SAATTE BİR?

Anıtkabir’de nöbet değişimi 1 saatte 1 kez yapılmaktadır. Genellikle Anıtkabir nöbet değişimi saatleri Anıtkabir’in ziyarete açılışından 1 saat sonra yani saat 10.00’da yapılmaktadır.

Anıtkabir nöbet değişimi saatleri

İlgili Haberler

ANITKABİR NÖBET DEĞİŞİMLERİ NE ZAMAN?

Anıtkabir nöbet değişimleri her saatte 1 kez gerçekleşmektedir. Dolayısıyla 09:00-17:00 saatleri arası Anıtkabir’in açık olması durumunda nöbet değişim saatleri şu şekilde olacaktır.

10.00: İlk nöbet değişim saati

11.00: İkinci nöbet değişim saati

12.00: Üçüncü nöbet değişim saati

13.00: Dördüncü nöbet değişim saati

14.00: Beşinci nöbet değişim saati

15.00: Altıncı nöbet değişim saati

16.00: Yedinci nöbet değişim saati

Anıtkabir nöbetçi değişimi

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir