2 Ekim Güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek - Haber Jet

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye’den izlenemeyecek

2024 yılının son güneş tutulmasına sayılı günler kaldı. 2 Ekim Güneş tutulmasını izlemek isteyenler tarihi ve saatini merak ederken izlenebilecek noktaları da araştırıyor. 2 Ekim Güneş tutulması Türkiye'den nereden izleneceği gündeme gelirken tutulmanın Türkiye'den izlenemeyeceği ortaya çıktı.

2024 yılının ikinci ve son tutulması 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleşiyor. Sayılı saatler kalan güneş tutulması dünyanın çeşitli noktalarından izlenebilecek. 2 Ekim Güneş tutulması Türkiye’den izlenebileceği noktalar gündeme geliyor.

2 EKİM GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’DEN NEREDEN İZLENİR?

2 Ekim Güneş tutulması Çarşamba günü gerçekleşiyor. Tutulmanın olağanüstü süresi 223 dakika, güneş ay tarafından yüzde 86 oranında örtülecek. 2Ekim 2024 halkalı güneş tutulması Güney Pasifik Okyanusu, Güney Amerika, Atlas Okyanusu ve Antarktika’dan görülecek.

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye'den nereden izlenir

Kuzey Amerika’dan görülemeyecek tutulma sadece Hawaii’den kısmi tutulma olarak görülecek. TSİ 21.46’da gerçekleşecek Halkalı Güneş Tutulması, 5 dakika 39 saniye sürecek ve UTC saatiyle 16.45’te başlayacak ve 205 mil genişliğinde bir yol izleyecek.

İlgili Haberler

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye’den gözlemlenemeyeceği için nereden izleneceğine dair bilgiler paylaşılamıyor.

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye'den nereden izlenir

2 EKİM GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye’den görülemeyecek. Halkalı güneş tutulması olarak meydana gelecek tutulma, Şili ve Arjantin’in güneyinden görülebilecek.

Yaşam

2 Ekim Güneş tutulması Türkiye’den izlenemeyecek” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Tuna Tuna

    Gündüz gece gibi olacak mı yine de

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir