Yapay zeka ile yemek kalorisi hesaplamak artık çok kolay - Haber Jet

Yapay zeka ile yemek kalorisi hesaplamak artık çok kolay

X'te bir kullanıcı yapay zeka ile kalori hesapladığı uygulamayı paylaştı. Buna göre yapay zeka yemeğin görseli ChatGPT'ye yüklendikten sonra verilen komuta göre yemeğin adı, porsiyonu ve makro besin değerleriyle birlikte kalori miktarını tabaktaki her bir yemek için hesaplıyor.

Yapay zeka ile yemek kalorisi hesaplayan bir X kullanıcısı ChatGPT uygulaması ile yediği yemeklerin kalorisini nasıl hesapladığını anlattı.

YAPAY ZEKA İLE YEMEK KALORİSİ HESAPLAMA

X’te @abetullk isimli bir kullanıcı yapay zeka ile yemek kalorisi hesapladığı bir gönderi paylaştı. Bir süredir yediklerinin kalorilerinin uygulamadan hesapladığını söyleyen X kullanıcısı, GPT store’da buna uygun bir uygulama bulduğundan bahsetti:

Bir süredir yediklerimin kalorilerini uygulamadan hesaplıyorum. Gpt store’da güzel bir gpt buldum. Siz yemeğinizin görselini gönderdikten sonra kalori ve makrolarını veriyor. Kullanmak isteyenler için linki yorumlara bıraktım.

Eğer Chatgpt’nin ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız, yine de basit bir girdiyle mobilden öğrenebilirsiniz. Örneğin;
yemeğin adı, porsiyonu ve makro besin değerleri ile birlikte kalori miktarını her biri için ayrı ayrı hesapla

Yapay zeka ile kalori hesaplanır mı, hangi uygulama

Yapay zekanın tabaktaki her bir besinin miktarı ve besin değerleri dahil olmak üzere kalori hesapladığı gönderisi kısa sürede yayıldı. Kalori hesapladığı uygulamanın adı ise Chat GPT’nin ‘Foot Tracker (Calories and Macros)’ yapay zeka uygulaması olduğunu paylaştı.

Chat GPT eklentisinde yemek fotoğrafının yüklenmesi halinde uygulama istenilen şartlara göre fotoğraftaki yemeğin kalorisini hesaplıyor.

Yemek kalorisi hesaplayan uygulamalar

KAÇ KALORİ YAKTIĞINI HESAPLAYAN UYGULAMA?

Chat GPT kullanarak yapay zeka ile kalori hesabının dışında çeşitli uygulamalar aracılığıyla öğün takibi ve kalori hesabı yapılabiliyor. Bunlar arasında çoğu ücretsiz olan kalori hesaplayan uygulamalar şu şekilde:

İlgili Haberler

FatSecret

MyFitnessPal: Kalori Sayacı

Fit365

YAZIO

Life Diyet

GetFit

HappyDiet

EasyFit

Yapay ZekaYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir