Yapay zeka alanında son gelişmeler: Uzmanından Multimodal Yapay Zeka modelleriyle telefonla konuşmak üzerine ipucu - Haber Jet

Yapay zeka alanında son gelişmeler: Uzmanından Multimodal Yapay Zeka modelleriyle telefonla konuşmak üzerine ipucu

Son yıllarda hızla gelişim gösterip birçok alanda etkili olan yapay zeka teknolojisi her geçen gün hayatlarımızdaki etkisini arttırmaya devam ediyor. 

Yeni Multimodal Yapay Zeka Teknolojisindeki gelişmeler YZ (yapay zeka) teknolojisinin gelecekte hayatımızı ne denli etkileyeceği hakkında merak uyandırıyor.

YAPAY ZEKA NEDİR?

Yapay zeka, insanların hayatlarını kolaylaştırmak adına bilgisayar ya da makineler aracılığıyla geliştirilen programların öğrenip üretmesidir. İnsan zekası modellemesi ile bir çok sektörde önemli rol oynayan YZ, özellikle sağlık, finans, eğitim gibi alanlarda ön plana çıkmaktadır. İş gücü üzerindeki etkisi her geçen gün artan Yapay zekanın 2024’de iş süreçlerini, verimliliği ve gelirleri artırması bekleniyor.

Yapay zeka içinde telefonla konuşma özelliği duyuruldu

MULTİMODAL ÇOK MODLU YAPAY ZEKA İŞLEMLERİ NEDİR?

YZ teknolojisinde çığır açıcı gelişmeler sunmaya devam ediyor. 2024’de hızla artan multimodal yapay zeka modellerinin kullanımı oldukça dikkat çekiyor. Multimodal yz modelleri metin, konuşma ve görüntü gibi veri türlerini kullanarak daha anlamlı ve bütünsel yanıtlar üretebiliyor. Örneğin, sözlü talepleri analiz ederek yorumlayabiliyor ve görüntülü görüşmelerde yüz ifadelerini analiz ederek kişiselleştirilmiş bir danışmanlık sağlayabiliyor.

Yapay zekada son gelişmeler! Multimodal yapay zeka işlemleri nedir?

API TABANLI YAPAY ZEKA VE MİKRO HİZMETLER İLE TELEFONLA KONUŞMA

API (Uygulama Programlama Arayüzü), uygulamaların daha kolay ve etkin bir şekilde oluşturulmasını sağlayarak karmaşıklıktan uzak bir hizmet vaad ediyor. IBM’in perakende bir şirket için ürettiği özel YZ mikro hizmetleri ile veri odaklı envanter yönetimi optimize edildi​. Bu yeni API tabanlı YZ hizmetleri müşteri davranış analizi, envanter kontrolü ve kişisel hale getirilmiş pazarlama araçları gibi destekler içeriyor. Bu ve bunun gibi özel olarak geliştirilen YZ hizmetleri ile müşteri verimliliği artarak pazarlama stratejileri daha verimli bir hal alıyor.

Çok modlu yapay zeka işlemleri nedir?

X’te @ananayarora kullanıcı adıyla yer alan Uygulama geliştirici ve Siber Güvenlik Araştırmacısı Ananay, bazı belgeler paylaşarak Open AI’in gelişmelerini detaylandırmakta.

GÜVENLİ VE ETİK YAPAY ZEKA

Teknoloji kullanımının yaygınlaşması ile güvenlik ve etik konuları ön plana çıkıyor. Bununla birlikte, YZ’nin etik ve güvenlik konuları da giderek daha fazla önem kazanmaktadır.

Yapay Zekada yapılacak işler neler?

YZ kullanan çeşitli kurum ve  kuruluşlar verilerin kaybı veya başka kişilerce elde edilmesinden tedirgin olmakta. Bu konuda IBM ve Meta gibi önde gelen yapay zeka kuruluşları, güvenli ve etik YZ kullanımını sağlamak için iş birliği yapıyor. Bu iş birlikleri, YZ sistemlerinin standart güvenlik protokollerine ve en iyi uygulamalara uygun olarak geliştirilmesine yardımcı oluyor​. 

Yapay Zeka Alanında Son Gelişmeler: İşte Yeni Multimodal Yapay Zeka Modelleriyle Telefonla Konuşmak Farklı Bir Deneyim Olacak

Yapay ZekaTeknoloji

Yapay zeka alanında son gelişmeler: Uzmanından Multimodal Yapay Zeka modelleriyle telefonla konuşmak üzerine ipucu” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir