Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı ALARA X Ercan Barış tarafından üretildi - Haber Jet

Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı ALARA X Ercan Barış tarafından üretildi

Türkiye'nin dijital dünyasında yeni bir yıldız parlıyor: ALARA X. IAMX.Live’in Kurucu Ortağı Ercan Barış tarafından yaratılan bu sanal influencer, markaların dikkatini çeken ve tüketiciler üzerinde büyük etki yaratan bir fenomen haline geldi.

Sosyal medya pazarlaması artık sadece gerçek insanlar aracılığıyla değil bilgisayar üretimi sanal karakterlerle de yapılabiliyor.

ALARA X gibi sanal influencerlar milyonlarca takipçiye ulaşarak ve onların satın alma kararlarını etkileyerek, markalar için önemli bir pazarlama aracı haline geliyor.

Oluşan yeni trend metaverse ve NFT gibi teknolojilerin yükselişiyle daha da güçleniyor.

Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı ALARA X Ercan Barış tarafından üretildi 1

ALARA X KİMDİR?

Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı olan ALARA X kısa sürede büyük bir takipçi kitlesine ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Teknoloji şirketi IAMX.Live’in Kurucu Ortağı Ercan Barış tarafından geliştirilen ALARA X kendisini “gerçek olmayan yıldız” olarak tanımlıyor ve sanal influencer kavramına yeni bir boyut kazandırıyor.

ALARA X kim yaptı

ALARA X KİM YAPTI? KİM ÜRETTİ?

ALARA X’in yaratıcısı Ercan Barış sanal influencer kavramının ABD ve Brezilya gibi ülkelerde ortaya çıktığını ve tüm dünyaya yayıldığını belirtiyor.

Ercan Barış The Influencer Marketing Factory tarafından yapılan bir araştırmada, beş sosyal medya kullanıcısından üçünün en az bir sanal influencer takip ettiğini ifade ediyor.

Gelişen CGI teknolojilerinin gerçeğe yakın üç boyutlu sanal karakterler oluşturmaya olanak tanıdığını dile getiren Barış ise yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi:

ALARA X gerçek mi

“Gerçek influencer’ların takipçileriyle kurduğu iletişimin zemini oldukça kaygan. Özellikle takipçi sayısı arttıkça bu kişiler güvenilirliklerini veya özgünlüklerini kolayca yitirebiliyor. Fakat sanal influencer’larda, bu karakterlerin sanal olduğu en başından belli. Sosyal medya kullanıcıları da bunu bilerek takip ediyor. Bu da daha uzun vadeli ve organik bir bağ kurmayı mümkün kılıyor. IAMX.Live olarak geliştirdiğimiz ALARA X, iki ay gibi kısa bir sürede, dünyanın farklı bölgelerinden 250 bini aşkın yeni takipçi edinerek takipçi sayısını 575 binin üzerine taşıdı. Bu takipçiler oldukça aktif, ALARA X’in gönderilerini heyecanla bekliyor ve etkileşime girmek konusunda istekli davranıyor”

ALARA X gerçek mi

ALARA X GERÇEK Mİ?

ALARA X sanal bir fenomendir. Kullanıcıların %35’inin ise sanal influencer’ların tanıttığı hizmeti satın aldığını belirten araştırmalar, bu sanal karakterlerin hızlı bir takipçi büyümesi yakalayabildiğini göstermektedir.

Bu potansiyelleri sayesinde dünya devi markaların ilgisini çeken sanal karakterler, tüketicilerin satın alma davranışlarına da etki edebilmektedir.

ALARA X gerçek mi

IAMX.Live Kurucu Ortağı Ercan Barış, Influencer Marketing Hub tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, moda, eğlence, güzellik, tüketici elektroniği gibi sektörlerde faaliyet gösteren markaların sanal influencer’ları şimdiden pazarlama stratejilerine dahil ettiğini belirtiyor.

Sanal influencer’lar, gerçek influencer’lara kıyasla çok daha avantajlı maliyetler sunarak ve hikaye anlatıcısı olarak konumlanarak son kullanıcının dikkatini çekme konusunda daha başarılı performans gösterebilmektedirler.

ALARA X yapay zeka mı

ALARA X YAPAY ZEKA MI?

IAMX.Live markalar için yeni nesil prodüksiyon hizmetleri sunarak yapay zeka ürünü olan ALARA X ile yüz binlerce sosyal medya kullanıcısına ulaşmayı başardı.

ALARA X, kimi zaman ünlü bir caddede bir mağazanın önünde, bazen kendi evinde kahve içerken, bazen de metaverse’te karşımıza çıkarak, gönderileri binlerce beğeni ve onlarca yorum almaktadır.

ALARA X’in animasyon videoları üzerinde uzun süredir çalıştığını belirten IAMX.Live Kurucu Ortağı Ercan Barış “Özellikle Z kuşağından yakın ilgi gören ALARA X, markaların metaverse gibi yeni internet formlarından söz ettiğimiz, tüketici iletişiminde deneyimin fark yarattığı bir çağa geçişini kolaylaştıracak.” dedi.

ALARA X robot mu

ALARA X ROBOT MU?

Sanal bir influencer olan ALARA X bir robot değil yapay zeka ürünüdür.

IAMX.Live tarafından geliştirilen ALARA X Instagram’da 526 bin takipçiye sahiptir.

Birçok farklı marka ile anlaşma sağlayan sanal fenomen ALARA X’in robot olduğu düşünülse de aslınca yalnızca yapay zeka ile üretilmiş bir influencerdır.

ALARA X kim seslendiriyor

ALARA X KİM SESLENDİRİYOR?

ALARA X’in sesinin kime ait olduğu hala bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Ancak bu gizemli sesin kaynağı kadar sesin nasıl üretildiği de merak konusu.

İnsan konuşmasını yapay olarak üretme süreci “sentetik ses” olarak adlandırılıyor.

Bu teknoloji bir bilgisayarın metinleri yüksek sesle okumasını sağlayan, gerçek veya benzetilmiş bir sesle gerçekleşiyor.

Sentetik ses teknolojisi yazıyı sese çevirme sürecinde önemli bir rol oynuyor ve elektronik ortamdaki kelimeleri insan sesi gibi seslendirebiliyor.

Yapay ZekaGündemTeknolojiTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir