Kevin Bankston Google yapay zekası Gemini’nin Drive'daki PDF dosyalarını izin almadan okuyabildiğini açıkladı - Haber Jet

Kevin Bankston Google yapay zekası Gemini’nin Drive’daki PDF dosyalarını izin almadan okuyabildiğini açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Google'ın ChatGPT rakibi olarak geliştirdiği yapay zeka modeli Gemini kullanıcıların gizliliği hakkında ciddi endişelere yol açtı.

Kevin Bankston isimli bir kullanıcının sosyal medyada yaptığı paylaşım bu endişeleri su yüzüne çıkardı.

Bankston Google Docs üzerinde açtığı bir PDF dosyasının herhangi bir komut vermemiş olmasına rağmen Gemini tarafından tarandığını iddia etti.

Gemini nedir

GEMİNİ GÜVENİLİR Mİ?

Kevin Bankston Twitter’da yaptığı açıklamada vergi beyannamesini PDF formatında Google Docs’a yüklediğini ve bu esnada Gemini’nın aniden ortaya çıkarak dosyanın özetini kendisine sunduğunu belirtti.

gemini ücretli mi

Bankston, bu durum karşısında şaşkınlık yaşadığını ve Gemini’ye herhangi bir komut vermediğini, hatta daha önce bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemediğini vurguladı.

Kevin Bankston kimdir

YAPAY ZEKA GİZLİLİK İHLALİ YAPABİLİR Mİ?

Gemini’nın kullanıcı komutları olmadan dosyaları tarayabilmesi, Google’ın kullanıcı gizliliği politikaları konusunda ciddi soru işaretleri doğurdu.

Normal şartlar altında kullanıcıların PDF dosyalarını yükleyip özetleme veya spesifik ayrıntılar hakkında sorular sorma yetkisine sahip olduğu biliniyordu.

gemini yapay zeka mı

Bankston’ın yaşadığı deneyim Gemini’nın bu sınırları aştığını ve kullanıcıdan izinsiz dosya tarama işlemleri gerçekleştirdiğini gösterdi.

gemini mi chatgpt mi

GOOGLE GEMİNİ İZİNSİZ ERİŞİM SORUNU NEDİR?

Yaşanan olayın ardından sosyal medyada birçok kullanıcı da benzer endişeleri dile getirdi.

Google henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da olayın araştırıldığı ve kullanıcı gizliliğinin öncelikli olduğu konusunda taahhütte bulundu.

Yaşanan bu durumun teknik bir aksaklık mı yoksa sistematik bir sorun mu olduğu ise henüz netlik kazanmadı.

Yapay ZekaGündemTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir