Galaxy cihazlarına gelen yeni Galaxy AI internetsiz tam 16 dil konuşabilecek - Haber Jet

Galaxy cihazlarına gelen yeni Galaxy AI internetsiz tam 16 dil konuşabilecek

Galaxy AI için gelen yeni özellikler bugünkü lansman ile dikkat çekti. Tam 16 dili internetsiz konuşabilen Galaxy AI 200 milyon Galaxy cihazında kullanıma sunulacak.

Teknoloji devi Samsung Galaxy AI platformunun bu yıl 200 milyon Galaxy cihazında kullanılabilir olacağını ve internet bağlantısı olmadan 16 dili konuşabileceğini açıkladı.

Samsung dil engellerini aşmayı ve daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflediğini belirtiyor.

Galaxy AI hangi diller var

GALAXY AI NEDİR?

Galaxy AI hayatı kolaylaştırmak ve kullanım işlevlerini artırmak amacı ile geliştirilmiş yapay zeka destekli bir Samsung uygulaması olarak önümüze çıkıyor.

Birçok farklı dili, kolay bir şekilde çevirebilen ve canlı çevirme özelliği ile toplantıları ve görüntülü konuşmaları daha konforlu hale getiren bu platform sayesinde zaman kazanmak mümkün hale geliyor.

Galaxy AI nedir

GALAXY AI HANGİ DİLLER VAR?

Samsung Galaxy AI platformuna üç yeni dil ekledi: Arapça, Endonezce ve Rusça.

Üstelik Galaxy AI artık Avustralya İngilizcesi, Kantonca ve Kanada Fransızcası lehçelerini de destekliyor.

Bu güncellemelerle birlikte Galaxy AI platformunun desteklediği dil sayısı 16’ya ulaştı. Samsung, bu yıl içinde Romence, Türkçe, Hollandaca ve İsveççe’nin yanı sıra geleneksel Çince ve Avrupa Portekizcesi’nin de platforma ekleneceğini duyurdu.

Galaxy AI hangi diller var

GALAXY AI ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Galaxy AI kullanıcıların günlük yaşamlarında iletişimi ve üretkenliği artıran çeşitli özellikler sunuyor.

Yeni Galaxy AI için geliştirilen özellikler ise şöyle açıklandı:

Canlı Çeviri: Telefon görüşmelerinde karşılıklı ve gerçek zamanlı ses ve metin çevirileri gerçekleştirerek, seyahat ederken rezervasyon yaptırmayı veya insanlar ile kendi ana dillerinde sohbet etmeyi kolaylaştırıyor.

Sözlü Çevirmen: Kullanıcı dostu bölünmüş ekran görünümü üzerinden görüntülü konuşmaları anında çevirebiliyor ve bir kişinin karşısındakinin söylediklerinin çevirisini metin olarak okumasına olanak tanıyor.

Galaxy AI özellikleri nedir

Chat Asistanı: İletişimin amacına uygun kurulmasını sağlamak için, istenen tonlamaya özel öneriler sunarak konuşma bağlamını mükemmelleştirmeye yardımcı oluyor.

Not Asistanı: Yapay zeka ile oluşturulan özetler hazırlayarak, önceden biçimlendirilmiş şablonlar ve kapak sayfaları oluşturarak günlük yaşamdaki üretkenliği artırıyor.

Ses Kaydı Asistanı: Ses kayıtlarını yazıya dökmek, özetlemek ve hatta çevirmek için yapay zeka ve “Konuşmadan Metne/text-to-speech” teknolojisini kullanıyor.

Web Asistanı: Haber makalelerinin veya web sayfalarının kısa özetlerini oluşturarak zamandan tasarruf ederken dünyada neler olup bittiğini takip etmenize yardımcı oluyor.

Galaxy AI hangi cihazlara gelecek

GALAXY AI HANGİ CİHAZLARA GELECEK?

Samsung, Galaxy AI özelliklerini geniş bir cihaz yelpazesinde sunmayı planlıyor. One UI 6.1 veya sonraki sürümleri destekleyen cihazlar arasında şunlar bulunuyor:

Galaxy S Serisi:

Galaxy S24 serisi
Galaxy S23 serisi
Galaxy S22 serisi

Galaxy Z Serisi:

Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6
Galaxy Z Fold5 ve Z Flip5
Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4

Galaxy Tab Serisi:

Tab S9, Tab S9+ ve Tab S9 Ultra
Tab S8, Tab S8+ ve Tab S8 Ultra

Açıklanan cihazlar Galaxy AI’nın sunduğu özelliklerden yararlanabilecek. One UI 6.1 güncellemesi ile entegre edilen Galaxy AI aynı zamanda güncellemeyi alan Galaxy cihazlarında da kullanılabilecek.

Yapay ZekaGündemTeknoloji

Galaxy cihazlarına gelen yeni Galaxy AI internetsiz tam 16 dil konuşabilecek” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ceyda Sevil Ceyda Sevil

    Samsung ne yaparsa yapsın bir iPhone yerini tutmuyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir