Viral tarif TikTok salatalık akımı İzlanda'da salatalık krizine yol açtı - Haber Jet

Viral tarif TikTok salatalık akımı İzlanda’da salatalık krizine yol açtı

İzlandalı yayıncı namıdiğer 'salatalık adam' Logan Moffitt'in salatalık tarifi TikTok'ta viral olması İzlanda'da stokları tüketti. Meşhur TikTok salatalık akımı sayesinde salatalıkla baharat, sos ve yiyeceklerin birleştirildiği binlerce tarif yapılıyor.

TikTok akımları küresel çapta viral tüketim araçlarına dönüşürken her geçen gün bunun ekonomik yansımaları da ortaya çıkıyor. Son olarak Logan Moffitt’in TikTok salatalık akımı tarifi ile İzlanda’da marketlerdeki salatalık stoklarının tüketilmesine neden oldu. İzlanda Çiftçiler Birliği ise çiftçilerin oluşan talebe cevap vermekte zorlandığını söyledi. Peki, stokları tüketen büyük mandolin rendelerle TikTok ana sayfamızı işgal eden salatalık tarifinin içinde hangi malzemeler var, neden bu kadar sevildi?

TİKTOK SALATALIK AKIMI

‘Salatalık adam’ Logan Moffitt’in büyük mandolin rendesiyle doğradığı salatalıklar dünya çapında ‘TikTok salatalık akımı’na dönüştü. Öyle bir etki yarattı ki Moffitt’in yaşadığı İzlanda’da marketlerdeki salatalık stokları tükenirken çiftçilerin talepleri karşılamakta zorlandığı öğrenildi. Tıpkı son dönemlerde Türkiye TikTok’ta viral olan Burcu sarmanın marketlerdeki stoklarının tükenmesi gibi…

Moffitt yemek içerikleri üreten sıradan bir TikToker iken Temmuz ayında ilk salatalık tarifini paylaştı. Kısa sürede viral olan tarifi kaderi olurken isminin önüne  ‘salatalık adam (cucumber guy)’ etiketini de getirdi.

TikTok salatalık akımı

Moffitt şöhretini sevmiş olacak ki Temmuz ayından bugüne kadar 50’ye yakın salatalık salatası tarifi paylaştı. Her seferinde farklı farklı soslar, baharatlar ve yiyeceklerle denerken birkaç videoda bir yeni bir mandolin rende ürünüyle kamera karşısına geçti.

Mandolin rendenin buradaki önemi ise tarifinin can alıcı noktasını yani salatalığın ince doğranmış biçimini buradan alması. Videolarında kullandığı  ‘Bazen bütün bir salatalığı yemeniz gerekir. Size bunu yapmanın en iyi yolunu göstereyim’ sözleri ise sloganlarından bir diğeri oldu.

TikTok’ta @logagm kullanıcı adıyla bulunan Moffitt’in 5.8 milyon takipçisi var. Videoları ise şu ana kadar 257 milyon izlendi.

TikTok salatalık tarifi

TİKTOK SALATALIK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Logan Moffitt’in ilk paylaştığı tarifi TikTok salatalık salatası tarifinin temeli olarak düşünebiliriz. Bu nedenle biz de esas tarifi veriyoruz. Salatalık tarifinin birkaç temel püf noktası bulunuyor. Bunlardan biri yukarıda bahsettiğimiz gibi salatalıkların mümkün olan en ince şekilde dairesel bir biçimde doğranması. Ardından içine eklenen ürünler ise damak zevkinize kaldığı gibi ilham olması açısından ilk tarifte şunlar yer alıyor:

Soya sosu,

İlgili Haberler

Balık yağı,

Şeker,

Tuz (Burada çin tuzu olan MSG kullanılmış ancak özbeöz kaya tuzu, deniz tuzu veya yemeklik tuz daha iyi ve sağlıklı bir tercih olduğunu belirtmemiz gerekir.)

Susam yağı,

Sarımsak,

Yeşil soğan,

Susam ve tabii ki bir bütün salatalık gerekiyor.

Logan Mottfitt Instagram

LOGAN MOFFİTT INSTAGRAM

Logan Moffitt Instagram’da@logaaagm adıyla bulunurken yalnızca 42 bin takipçisi bulunuyor. TikTok’taki ‘salatalık adam’ lakabını Instagram’da sürdürmeyen Moffitt’in yalnızca günlük hayatından kareler paylaştığı görülüyor.

Trend

Viral tarif TikTok salatalık akımı İzlanda’da salatalık krizine yol açtı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Derya Derya

    Gerçekten güzel mi

    Yanıtla
  • Asya Asya

    Bakık yağı mı 🤮🤮

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir