Bozkurtlu Milli Takım logosu ve forması sosyal medyayı salladı - Haber Jet

Bozkurtlu Milli Takım logosu ve forması sosyal medyayı salladı

Merih Demiral, Türkiye - Avusturya maçında ilk dakikada attığı gol ile Avrupa Şampiyonası'ndaki en erken golü atmıştı. Demiral'ın maçta bulduğu ikinci golü sonrası sevincini bozkurt işareti yaparak kutlaması nedeniyle sembol yasaları gereği UEFA tarafından futbolcuya soruşturma başlatıldı.

Sembol Yasası sosyal medyayı sallarken Türklüğün sembolü kabul edilen bozkurt sembolü ile bir tasarımcının oluşturduğu Milli Takım logosu ve forması X (Twitter) platformunda paylaşıldı.

SEMBOL YASASININ ARDINDAN BOZKURTLU MİLLİ TAKIM LOGOSU VE FORMASI

Merih Demiral’e, yaptığı bozkurtlu gol sevinci sonrası UEFA tarafından Sembol Yasası gereğince soruşturma başlatıldı. Ardından UEFA’ya ve yasaya tepkiler büyüdü.

Bir tasarımcının oluşturduğu Türklüğün sembolü olarak kabul edilen bozkurtlu Milli Takım logosu ve forması, X (Twitter) platformunda “Bütün Milli Takımların logosu varken biz neden hala TFF logosunu kullanıyoruz? Yapsak ya şöyle kurtlu bir şeyler.” açıklamasıyla paylaşılmasının ardından sosyal medya kullanıcılarının beğenisini kazandı.

Bozkurtlu Milli Takım forması nedir, kim tasarladı, giyilecek mi?

TÜRKLÜĞÜN SEMBOLÜ NEDEN BOZKURT OLDU?

Kurtlar, güçlü ve dayanıklı yapıya sahip olmalarından dolayı Türk milletinin kudret sembolü haline geldi. Bozkurt’un Türklük sembolü olmasının bir diğer nedeni ise Türklerin bir Bozkurt soyundan geldiklerine inanmalarıdır.

BOZKURT NEDEN YASAK?

Avusturya’da yürürlükte olan Sembol Yasası’na göre bozkurt işareti “aşırıcılık ve siyasal islam” gerekçesiyle Türklerin selamı olan bozkurt işareti yasaklandı.

Bozkurt neden yasak,? Sembol yasası nedir, ne zaman uygulanur?

BOZKURT İŞARETİ NE ANLAMA GELİR?

Merih Demiral ile gündeme oturan bozkurt işareti, İslamiyet öncesi Göktürk dönemi ve Türk devletlerinde zafer sembolü olarak kullanılmakta.

MERİH DEMİRAL BOZKURT SEVİNCİYLE İLGİLİ NE DEDİ?

Merih Demiral, ilk dakikada attığı gol sonrasında yaptığı bozkurt işaretli sevinciyle ilgili,“Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim.” açıklamasında bulundu.

Merih Demiral neden bozkurt? Merih Demiral bozkurt işareti ceza aldı mı?

SEMBOL YASASI NEDİR?

Aşırı islamofobik şekilde yönetilen Avusturya’da anayasayı koruma, terörle ve siyasal İslamla mücadele kapsamında 1 Mart 2019 tarihinde Sembol Yasası yürürlüğe girdi.

BOZKURT MİLLİ TAKIM FORMASI VE LOGOSUNU PAYLAŞAN HESAP

Bir tasarımcının oluşturduğu Bozkurt sembollü Milli Takım logosu ve forması X (Twitter) platformunda @UltrasTurkish hesabından paylaşıldı.

Trend

Bozkurtlu Milli Takım logosu ve forması sosyal medyayı salladı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Meltem Zorlu Meltem Zorlu

    Aşırı güzel olmuş bu forma

    Yanıtla
  • Sezer Sezer

    Ben anlamıyorum ne süper lig takımları ne de Türkiye’nin formasında şu tasarım ezgilerine asla yer vermiyoruz. Valorantta çıkan Türk karakterde bile kına ile bu tarz dövmeler var yani devletin tasarımcıları genç çocuklar kadar yaratıcı fikirli değil. Bu forma çıkacak mı? Çıkarsa binlerce kişi satın alır

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir