Yapay zeka destekli 'Friend' kolye en yakın arkadaşınız olmak istiyor - Haber Jet

Yapay zeka destekli ‘Friend’ kolye en yakın arkadaşınız olmak istiyor

Akıllı saat gibi yapay zeka destekli giyilebilir ürünlere daha üretken olmamızı sağladığı için aşinayız. Ancak yapay zeka destekli bir kolyenin size eşlik ettiği bir aksesuar ilk kez görülüyor. İnternetteki adı için 1.8 milyon dolar harcayan geliştirici Avi Schiffmann, 'friend' projesi ile her an yanınızda olan ve size eşik eden yapay zeka destekli giyilebilir kolyesi ürkütücü bulunsa da ilgi çekiyor.

Friend’in kurucusu Avi Schiffmann, yapay zeka destekli kolyesini eşlikçi olarak tanımlıyor. Bir kolyeye yerleştirilen yapay zeka sayesinde, her anınıza şahit olarak en iyi ‘arkadaşınız’ olarak her an yanınızda olmayı vadediyor.

FRIEND YAPAY ZEKA DESTEKLİ KOLYE

Giyilebilir yapay zeka ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Avi Schiffmann’ın domaini için 1.8 milyon dolar harcadığı Friend kolyeler yapay zeka desteği ile her an yanınızda olan bir arkadaşa dönüşüyor. Hayatınıza yakından şahit olan kolyenin AirTag boyutunda minimalist bir tasarımı bulunuyor.

Friend yapay destekli kolye

Girişimin fragmanında cihazı giyen insanların, yapay zeka destekli kolye Friend tarafından her an dinlendiği ve sahibinin her an yanında olan bir arkadaş olarak anlatılıyor.

Friend yapay destekli kolye ne kadar?

Henüz piyasaya çıkmadan yatırımcıların büyük ilgisini çeken Friend, 2 buçuk milyon dolarlık yatırım aldı.

Schiffmann, henüz piyasaya çıkmadan önce 2. 5 milyon dolarlık yatırımın 1.8 milyon dolarını friend[dot]com domaini almak için harcadı.

Sosyal medyada kolye hakkında, “Söylediğiniz her şeyi dinleyen ve bunu ChatGPT’ye gönderen bir bluetooth mikrofon geliştirdim. Distopya etkinleştirildi” gibi pek çok yorum yapılıyor.

Amerika merkezli bir dergi olan Wired’a konuşan Avi Schiffmann, Friend’in temelde yeni bir dijital arkadaş biçimi olduğundan bahsetse de aynı zamanda birçok şeyin karışımı olarak kabul ediyor.

Friend sahibi Avi Schiffmann kim

Henüz 17 yaşındayken Covid döneminde vakaları takip etmek için oluşturduğu internet sitesiyle tanınan Avi Schiffmann, daha sonra üretkenlik için bir yapa zeka denediğini ama yetersiz bulduğunu ifade etti.

Çalışmalarının Friend’e yalnız bir dönemden geçerken dönüştüğünü söyledi.

FRIEND YAPAY ZEKA DESTEKLİ KOLYE ÖZELLİKLERİ

Yaklaşık 15 saatlik pil ömrüne sahip kolye, her şeyi dinleyen yerleşik bir mikrofona sahip. Bluetooth aracılığıyla dinlediklerini yapay zekaya aktararak cevap veriyor. Renk paleti olarak Apple renk paletine neredeyse birebir benziyor.

FRIEND YAPAY ZEKA KOLYE NE KADAR?

Ön siparişe açılan Friend kolye, 99 dolar (yaklaşık  3 bin 350 TL) karşılığında satışa sunuluyor.

Teknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir