Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü almayı engelleyecek yeni bir özellik getiriyor - Haber Jet

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü almayı engelleyecek yeni bir özellik getiriyor

Whatsapp ekran görüntüsü alma profil fotoğrafları için engellenecek! Bu haber aslında birçok kullanıcıyı oldukça memnun etti. Whatsapp gizliliği koruma konusunda en üst seviyeye çıkmayı hedefleyen bu güncellemeyi henüz Beta sürümlerde veriyor.

WhatsApp, dünya genelinde milyonlarca kullanıcının iletişimde tercih ettiği bir platform olarak, kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini korumak için sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor.

Meta bünyesindeki mesajlaşma uygulaması Whatsapp son olarak profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu.

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma engellendi mi?

WHATSAPP PROFİL FOTOĞRAFI EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA ENGELLENDİ Mİ?

Bilindiği üzere WhatsApp, mesajları uçtan uca şifreleme ile koruyarak kullanıcıların özel yazışmalarını güvence altına alıyor.

Fakat profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün alınmasını engelleme konusunda şimdiye kadar bir önlem almamıştı.

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma engellendi mi?

Herhangi bir bildirim ya da engel olamamsı kötü niyetli kişilerin profil fotoğraflarını izinsiz olarak kullanarak dolandırıcılık yapma riskini de doğuruyordu.

Özellikle kimlik hırsızlığı ve sahte hesaplarla mücadelede büyük bir sorun teşkil eden bu güvenlik açığı, WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesi ile kısmen çözülecek gibi duruyor.

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma engellendi mi?

WHATSAPP PROFİL FOTOĞRAFI EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINCA BİLDİRİM GİDİYOR MU?

Meta, WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini artırmak amacıyla profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen bir özellik getirecek.

Böylelikle yetkisiz kullanıcıların profil resimlerini izinsiz olarak paylaşmalarını önleyecek ek bir koruma katmanı oluşmuş olacak.

İlgili Haberler

Whatsapp’te profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında “WhatsApp, gizliliği korumak için ekran görüntüsünün alınmasını engelledi” uyarısı ekrana çıkacak ve profil fotoğrafının ekran görüntüsü kaydedilemeyecek.

Whatsapp Profil Fotoğrafı Ekran Görüntüsü Almayı Engelleyecek Yeni Bir özellik Getiriyor

WHATSAPP EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAYI ENGELLEME ÖZELLİĞİ AKTİF Mİ?

Ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği şimdilik Beta sürümde veriliyor fakat kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda sürekli olarak geliştirileceği bildirildi.

WhatsApp aslında kullanıcılarının ihtiyaçlarına ve gizlilik taleplerine göre uygulamada çeşitli yenilikler ve güncellemeler yaparak kişilerin gizliliğini ve güvenliğini korumaya özen gösteriyor.

Tüm bunlarla birlikte bakıldığında ekran görüntüsü engelleme özelliği, kullanıcıların olumlu geri bildirimleri ve deneyimleri doğrultusunda iyileştirilerek tüm kullanıcılara sunulacak gibi duruyor.

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma engellendi mi?

WHATSAPP YETERİNCE GÜVENLİ Mİ?

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma engellenmiş olsa bile fiziksel yollarla profil fotoğrafının kopyalanmasını tamamen önlemek mümkün değil.

Örnek olarak; herhangi bir kullanıcı telefon kamerasıyla ekranın fotoğrafını çekerek profil fotoğrafını bu yolla elde edebilir.

Yine de bu yeni adım, dijital ortamda yaygın olan ekran görüntüsü alma işlemini engelleyerek kullanıcıların gizliliklerini önemli ölçüde koruyacaktır.

TeknolojiÖne Çıkan HaberlerTrend

Whatsapp profil fotoğrafı ekran görüntüsü almayı engelleyecek yeni bir özellik getiriyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Karan Karan

    Ekran görüntüsü alma otomatik mi engelleniyor bizim bir şey yapmamız gerekiyo mu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir