Türksat 6A uydusu, uzaya 9 Temmuz gecesi fırlatılacak! Ülkeye sağladığı yararlar ve kapsama alanları da açıklandı - Haber Jet

Türksat 6A uydusu, uzaya 9 Temmuz gecesi fırlatılacak! Ülkeye sağladığı yararlar ve kapsama alanları da açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece 00.20’de yörüngesine göndereceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından fon sağlanan ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A uydusu Amerika’nın Florida eyaletinden uzaya fırlatılacak.

TÜRKSAT 6A NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu, 4 Haziran 2024 günü Ankara’dan ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’na gönderildi.

Fırlatma testlerinde son aşamaya geçilmesiyle Türksat 6A uydusu; 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece 00.20’de Amerika Florida eyaletinden SpaceX firmasının Falcon 9 tip roketiyle uzaya fırlatılacak. 

TÜRKSAT 6A NE İŞE YARAYACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türksat 6A uydusuyla uzay sektöründe dışa bağımlılığın azalmasının güvenlik açısından önemini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

“Bir haberleşme uydusu yaklaşık 250 milyon dolar. Sadece bir uydunun değerini bile düşünürsek bu projenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğu biraz daha anlaşılır olabilir. Ayrıca Türksat 6A’nın, uydu sektöründe yetişmiş insan kaynağı oluşturma konusunda da önemli katkısı olacak. 

Türksat 6a Uydusu, Uzaya 9 Temmuz Gecesi Fırlatılacak! Ülkeye Sağladığı Yararlar Ve Kapsama Alanları Da Açıklandı

Teknoloji ve tecrübe kazanımı sayesinde ülkemiz uydu ve bileşenlerinin tasarım ve üretiminde önemli bir pazar payına sahip olabilecek. Ülkemiz için bir dönüm noktası olacak Türksat 6A’nın başarıyla hizmete alınması sonrasında Türkiye, uzay yarışında yeni bir döneme girecek.”

TÜRKSAT 6A NEDİR?

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, televizyon yayıncılığı başta olmak üzere haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirilmiştir.

Ku-Bant, Ku-BSS Bant, Ka-Bant ve Q/V Bant frekans bantlarında uplink ve downlink haberleşme imkanı sağlayan Türksat 6A güvenli veri iletişimi konusunda Türkiye’ye avantajlar sağlamakta.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın fon sağladığı Türksat 6A projesinin sonuna gelinmesi ile Türkiye’nin amacı uydu ihracatçısı konumuna gelmek oldu.

Türksat 6a Uydusu, Uzaya 9 Temmuz Gecesi Fırlatılacak! Ülkeye Sağladığı Yararlar Ve Kapsama Alanları Da Açıklandı

TÜRKSAT 6A KAPSAMA ALANI NE KADAR?

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip, 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki Türksat 6A ile mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya, Türksat’ın kapsama alanına girecek.

TÜRKSAT 6A NEREDEN FIRLATILACAK?

Ankara’dan ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonuna gönderilen Türksat 6A Florida eyaletindeki SpaceX istasyonundan uzaya fırlatılacak.

TÜRKSAT 6A YERLİ Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından fon sağlanan Türksat 6A, ilk yerli ve milli haberleşme uydusu niteliğindedir.

TeknolojiSon Dakika

Türksat 6A uydusu, uzaya 9 Temmuz gecesi fırlatılacak! Ülkeye sağladığı yararlar ve kapsama alanları da açıklandı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Derin Taşkın Derin Taşkın

    👏👏👏

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir