TRT 1 4K frekans bilgileri ile Avusturya-Türkiye EURO 2024 maçını HD kalitesi ile izleyin - Haber Jet

TRT 1 4K frekans bilgileri ile Avusturya-Türkiye EURO 2024 maçını HD kalitesi ile izleyin

EURO 2024 heyecanı tüm hızıyla devam ederken, futbolseverler Avusturya-Türkiye maçını en yüksek kaliteyle izlemek için hazırlık yapıyor. TRT, bu önemli maçın HD kalitesinde izlenebilmesi için frekans bilgilerini güncelledi.

TRT, EURO 2024’teki Avusturya-Türkiye maçını HD kalitesinde izleyebilmeniz için frekans bilgilerini güncelledi.

TRT 1 4K FREKANS BİLGİLERİ

EURO 2024’te Türkiye’nin kritik Avusturya maçı için geri sayım başladı. Futbolseverler, bu önemli karşılaşmayı en yüksek görüntü kalitesinde izleyebilmek için hazırlıklarını yapıyor. TRT, bu amaçla frekans bilgilerini güncelledi ve izleyicilere kesintisiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

4K yayınlarını izleyebilmek için gerekli cihazları edinmeniz gerekiyor. 50p HEVC yayın çözebilen bir TV alıcısı veya uydu alıcısına sahip olmalısınız. Uydu alıcısı ile 4K yayını izlemek için sisteminizi HDMI 2.0 üzerinden TV’nize bağlamanız gerekiyor. 25-30p özellikli TV’lerden ise maalesef 4K yayınlarını izlemek mümkün değil.

TRT 4K kanalını izleyebilmek için gerekli frekans bilgileri şu şekilde:

  • Uydu: TÜRKSAT 4A
  • Frekans: 11767 MHz
  • Polarizasyon: Vertical (Dikey)
  • Sembol Oranı: 15000
  • FEC: 3/4

DVBS2 parametreleri ile kesintisiz olarak izleyebilirsiniz.

Televizyonunuzda daha önce TRT 4K yayını vardı fakat şu an yoksa, çanak, LNB ve benzeri uydu alış sisteminde veya cihazlarınızın ince ayarında sorun olabilir. TV’nizin 50p özelliğini destekleyip desteklemediğini kontrol etmeniz öneriliyor.

TRT 4K frekans bilgileri

Uluslararası spor müsabakalarının 4K yayınlarında görüntü veya renk farklılığı yaşanabilir. Bu, müsabakaların farklı ülkelerin yayıncı kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesinden kaynaklanmaktadır. HLG-HDR özelliği olan TV alıcıları, yüksek dinamik aralığında izleme imkânına sahiptir.

Yurtdışı içerikler ve uluslararası spor organizasyon yayınları, ülke sınırları içinde kısıtlanmamaktadır. Ancak, uluslararası sözleşmeler gereği bu yayınlar sadece ülke sınırları içinde verilebilmektedir. Yayınları izleyememeniz durumunda, TRT paketlerine ait frekans bilgilerini güncellemeniz gerekmektedir.

TRT 1 4k frekans bilgileri! Güncel frekans bilgileri nasıl ayarlanır?

TRT 1 EURO 2024 FREKANS BİLGİLERİ

  • Uydu: TÜRKSAT 4A
  • Frekans: 11794 MHz
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4

TRT, EURO 2024 maçlarının Türkiye sınırları içinde daha kaliteli ve kesintisiz izlenebilmesi için frekans bilgilerini güncellemiştir. Duyuruda, TRT HD Türkiye kapsaması Türksat frekansı olarak yukarıdaki bilgiler paylaşılmıştır. Bu frekans bilgilerini kullanarak, Avusturya-Türkiye maçını HD kalitesinde kesintisiz izleyebilirsiniz.

TRT1 4K nasıl izlenir, kaçıncı kanal? TRT 1 4K Türksat uydu frekans bilgileri!

TeknolojiSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir