Temmuz 2024 dünya genelinde internet arızasına neden olan Microsoft'a Elon Musk'tan esprili yorum geldi - Haber Jet

Temmuz 2024 dünya genelinde internet arızasına neden olan Microsoft’a Elon Musk’tan esprili yorum geldi

Temmuz 2024 dünya genelinde yaşanan internet arızası nedeniyle birçok şirket ve kuruluşun işlemleri durdu. Microsoft'un yazılımsal bir probleminden kaynaklanan sorun havalimanları uçuşları askıya alırken, bankacılık sistemleri durdu. Havacılık dahil pek çok sektörü etkileyen sorundan THY'de etkilendi. Olay üzerine X'te paylaşım yapan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Microsoft'un dünya genelinde yaşadığı sıkıntıyı tiye aldı.

Gündemde yer eden olaylara verdiği tepkilerle gündeme gelen Elon Musk, Microsoft yazılımındaki sıkıntı nedeniyle dünya genelinde internet arızasına neden olayla alakalı da beklenen tepkiyi verdi. Microsoft’u tiye alan Musk’ın paylaşımları gündem oldu.

ELON MUSK MICROSOFT’A NE DEDİ?

Dünya genelinde internet arızası yaşanırken Microsoft, sistemlerinde yaşanan yazılım sıkıntısı nedeniyle dünyada pek çok sektörde işlemler durmuş durumda.

Olayların ardından samimi açıklamaları ve esprili cevaplarıyla X’te sık sık gündem olan Elon Musk, Microsoft’a da laf atmayı es geçmedi.

Yazılım sektöründeki endüstri lideri olan Microsoft’u esprili bir dille eleştirirken kullanıcılardan gelen paylaşımlara da geri dönüş yaptı.

Temmuz 2024 Dünya genelinde internet arızası

Musk, Microsoft’u Macrohard adlı hayali bir işletmeyle kıyaslayarak 2021 yılında yaptığı “Macrohard >> Microsoft” paylaşımını profilinde tekrar paylaştı.

Microsoft neden çöktü

Bir diğer paylaşımda bir X kullanıcısının yaptığı “her şey çöktüğünde bile bu uygulama çalışmaya devam ediyor” diyerek X hakkında bir tweet attı.

Musk bu gönderiyi alıntılayarak profilinde paylaştı.

Bir kullanıcının “Görünüşe göre her şey bozuldu” paylaşımına isse “Bu uygulama hala çalışıyor” cevabını verdi.

internet çöktü mü son dakika

TEMMUZ 2024 DÜNYA GENELİNDE İNTERNET ARIZASI NEDEN YAŞANIYOR?

Microsoft’un sisteminde yaşanan yazılım sorunu nedeniyle havacılık, banka, borsa, hastane sistemi gibi pek çok sektörde işlemler durdu.

İnternet arızası hakkında konuşan Microsoft, hafifletici önlemler almaya devam ediyoruz dedi.

Hizmet Bozulması başlıklı bildiride kullanıcıların Microsoft 364 uygulamalarına ve hizmetlerine erişim sağlamayacağını bildirdi.

CROWDSTRIKE GÜNCELLEME HATASI OLDUĞUNU BELİRTTİ

Türkiye’den de birçok şirket etkilendiği bu hatanın asıl sebebini ise CrowdStrike açıkladı.

Microsoft’un Falcon raporundaki hataları görmesine rağmen bir şey yapmadığını söyleyen CrowdStrike, güncelleme hatalarının peş peşe geldiğini belirtti.

TeknolojiEditörün SeçtikleriGündem

Temmuz 2024 dünya genelinde internet arızasına neden olan Microsoft’a Elon Musk’tan esprili yorum geldi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Öykü Sert Öykü Sert

    Dijital pandemi yaşandı resmen

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir