iPhone 16 vs 15 karşılaştırması! Alınır mı? - Haber Jet

iPhone 16 vs 15 karşılaştırması! Alınır mı?

Apple, "It’s Glowtime" etkinliğinde tanıttığı iPhone 16 serisiyle büyük bir çıkış yaptı. iPhone 15 kullanıcıları iPhone 16’ya geçme konusunda kararsızlık yaşıyor. İşte iPhone 16 ve iPhone 15 arasındaki farklar ve yenilikler…

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. iPhone 15 ile karşılaştırıldığında, özellikle performans ve tasarım açısından önemli iyileştirmeler sunan iPhone 16, kullanıcıların “iPhone 16 alınır mı?” sorusunu gündeme getiriyor.

IPHONE 16 VS IPHONE 15

iPhone 16 ile iPhone 15 arasındaki farklıları ve yenilikleri tasarım ekran özellikleri, performans ve batarya, kamera, bağlantı özellikleri ve fiyat açısından değerlendirdik:

Tasarım ve Ekran

iPhone 16, iPhone 15’in tasarımını büyük ölçüde korusa da birkaç dikkat çekici değişiklik sunuyor. Apple, iPhone 16’da Aerospace sınıfı alüminyum ve İkinci nesil Ceramic Shield kullanarak cihazı daha dayanıklı hale getirmiş. Ayrıca, klasik “sessize alma” tuşu yerine, programlanabilir bir Action Button eklenmiş.

iPhone 16 vs 15

Kamera modüllerinin tasarımındaki değişiklik ise, iPhone 16’nın ayırt edici bir özelliği. iPhone 15’te kare şeklinde yerleştirilmiş kamera lensleri, iPhone 16’da dikey olarak dizilmiş durumda. Bu küçük ama önemli farklar, yeni modeli daha modern kılıyor.

iphone 16 iphone 15 karşılaştırma

Her iki modelde de 6.1 inçlik Super Retina XDR OLED ekran bulunuyor ve 2000 nit parlaklık sunuyor, ancak iPhone 16’nın minimum parlaklık değeri 1 nit’e kadar düşüyor, bu da düşük ışık koşullarında ekranı daha verimli kullanmanıza olanak tanıyor. Ne yazık ki her iki model de 60Hz yenileme hızında kalmış.

iphone 16 farkları

Performans ve Batarya

iPhone 16, A18 çipi ve 8GB RAM ile iPhone 15’in A16 çipine ve 6GB RAM’ine göre önemli bir performans artışı sunuyor. Özellikle oyun oynayan veya yoğun işlem gücü gerektiren uygulamaları kullananlar için iPhone 16 daha akıcı bir deneyim vaat ediyor. Apple, iPhone 16’nın CPU performansının %30 daha hızlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca 16 çekirdekli Neural Engine, yapay zeka işlemlerinde de büyük bir gelişim sunuyor.

iphone 16 yenilikler

Batarya tarafında ise iPhone 16, 3561 mAh kapasitesi ile iPhone 15’in 3349 mAh bataryasına göre daha uzun bir kullanım süresi sağlıyor. Aynı zamanda iPhone 16, 30W hızlı şarj desteği ile çok daha hızlı bir şarj deneyimi sunarken, iPhone 15 sadece 15W hızlı şarj sunabiliyor. Bu da, yoğun kullanımda iPhone 16’nın daha uzun süre dayandığını gösteriyor​.

İlgili Haberler

iPhone 16 15 farkı

Kamera

Kamera özellikleri açısından her iki model de 48 MP ana kameraya sahip, ancak iPhone 16’da gece modu performansının artırıldığı belirtiliyor. Ayrıca, iPhone 16’nın ikinci kamerası otomatik odaklama ve makro fotoğrafçılık gibi ekstra yeteneklerle geliyor. Yeni kamera tuşu sayesinde kullanıcılar, çekim sırasında daha fazla kontrol sahibi olabiliyorlar​.

iPhone 16 vs 15 pro

Fiyat ve Bağlantı

Türkiye’de iPhone 16’nın fiyatı 64.999 TL olarak belirlenmişken, iPhone 15’in fiyatı 58.499 TL. Fiyat farkı göz önüne alındığında, yeni özellikler ve performans artışı, özellikle teknoloji meraklıları için bu farkı karşılayabilir. Ayrıca, iPhone 16’da WiFi 7 desteği varken, iPhone 15 WiFi 6’yı destekliyor. Bu, daha hızlı internet bağlantısı sunması açısından önemli bir avantaj sağlıyor​.

iphone 16 iphone 15 karşılaştırma

IPHONE 16 ALINIR MI?

iPhone 16, özellikle performans, batarya ömrü ve kamera özelliklerinde sunduğu gelişmelerle dikkat çekiyor. Ancak tasarım ve ekran yenilikleri minimal düzeyde.

iphone 16 alınır mı

Eğer iPhone 15 sahibiyseniz, sadece daha hızlı bir işlemci ve daha uzun batarya ömrü için geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Ancak daha eski bir model kullanıyorsanız, iPhone 16 büyük bir yükseltme olabilir. Fiyat farkı göz önüne alındığında, tercih tamamen kullanıcıların ihtiyaçlarına ve beklentilerine bağlı.

iphone 16 iphone 15 farkı ne

iphone 16 iphone 16 farkları

Teknoloji

iPhone 16 vs 15 karşılaştırması! Alınır mı?” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Ceren Duman Ceren Duman

    Özellikleri yine de çok benzer

    Yanıtla
  • Furkan Furkan

    15 çok dayanıksız diyorlar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir