Instagram 'genç hesap' 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsayacak - Haber Jet

Instagram ‘genç hesap’ 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsayacak

Instagram dünya genelinde çocuk kullanıcıların güvenliğini arttırmak adına 2025 yılı itibarıyla gizlilik ayarlarında güncellemeye gidecek. Böylece Instagram 'genç hesap' 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsarken aynı zamanda ebeveynler çocuklarının kimlerle konuştuğunu izleyebilecek.

Instagram ‘genç hesap’ 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsarken aynı zamanda ebeveynler çocuklarının kimlerle konuştuğunu izleyebilecek.

Dünya genelinde çocuk kullanıcılarının güvenliğini arttırmak isteyen Instagram, gizlilik ayarlarında kapsamlı bir güncellemeye gidiyor.

INSTAGRAM GENÇ HESAP NEDİR?

Instagram’ın dünya genelinde çocuk kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına 2025 yılı itibarıyla genç hesap uygulamasına geçeceği öğrenildi. Böylece 18 yaş altı Instagram kullanıcıları belirli kısıtlamalarla sosyal medya hesaplarını kullanabileceği gibi ebeveynleri tarafından da yazıştıkları kişiler görülebilecek.

INSTAGRAM GENÇ HESAP KAÇ YAŞI KAPSIYOR?

Instagram genç hesap 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsayacak. Meta, 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak “Genç Hesap (Teen Account)” tanımlayacak.

Instagram genç hesap nedir

INSTAGRAM GENÇ HESAP KISITLAMALARI NELER?

Dünya genelinde uygulanması planlanan Instagram’ın gizlilik ayarlarındaki değişiklikle, 18 yaş altındaki hesaplar ebeveyn kontrolüne alınacak.

Ebeveynler çocuklarının kimlerle mesajlaştığını izleyebilecek aynı zamanda çocuklar herkesle etkileşime geçemeyecek. Ebeveynler çocuklarının Instagram’ı hangi saatlerde kullanabileceğine karar verecek.

Sadece takip ettikleri ve bağlantıda oldukları kişilerle mesajlaşabilir veya etiketlenebilecek.

İlgili Haberler

Ayrıca, yapay zeka teknolijisinin kullanımı ile Meta, kullanıcılarının yaşlarını, sahte yaş beyanlarını tespit etmek için yapay zeka yardımıyla doğrulayacak.

Çocuk kullanıcıların sosyal medya bağımlılığının önüne geçmek adına platformda bir saatlik kullanım süresi dolan çocuklar, uygulamadan çıkmaları gerektiğine dair uyarılar alacak.

Instagram genç hesap ebeveyn kontrolü

Instagram, çocukların sosyal medya üzerinden uğradığı zararı en aza indirmek adına ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde yeni kısıtlamalarını 2025 yılına kadar devreye sokacak.

Instagram genç hesap kullanıcıları, ebeveynlerinin izin vermesi halinde ayarları değiştirebilir.

Hesap otomatik olarak “Gizli” moda alınacak ve daha az hassas içerik gösterilecek. Yani keşfet ve reels bölümlerinde karşılarına çıkabilecek içerikleri filtreleneceği gibi, şiddet veya kozmetik ürün reklamları “hassas içerik” olarak daha az çıkacak.

Otomatik olarak akşam 10 ve sabah yedi arası “uyku moduna” girecek ve bu sürede gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.

Teknoloji

Instagram ‘genç hesap’ 18 yaşından küçük kullanıcıları kapsayacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Selim Selim

    Çok doğru bir karar çocuklar o kadar etkileniyor ki

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir