Instagram BeReal’ı mı taklit ediyor? Peek özelliği artık Instagram’a da geliyor! - Haber Jet

Instagram BeReal’ı mı taklit ediyor? Peek özelliği artık Instagram’a da geliyor!

Meta Instagram'a yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor! "Peek" adı verilen bu yeni özellikle kullanıcılar, sadece bir kez görüntülenebilecek özgün fotoğraflar paylaşabilecekler. Bu özellik bir klonlama olsa da BeReal'dan daha çok ilgi göreceği düşünülüyor.

Meta Instagram’a BeReal ve Snapchat benzeri yeni bir özellik olan “Peek”i getirmeye hazırlanıyor. Peek kullanıcıların yalnızca bir kez görünecek özgün fotoğraflar paylaşmalarını sağlayan bir özellik olarak oldukça sık konuşuldu.

Bu yenilik uygulamalarda gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarıldı ve nihayet Meta tarafından doğrulandı. Fakat Meta bu özelliğin hala kurum içinde test edilen bir prototip olduğunu da belirtti.

Instagram Bereal’ı Mı Taklit Ediyor? Peek özelliği Artık Instagram’a Da Geliyor!Instagram geçtiğimiz yıllarda Snapchat’in geçici içerik formatını klonlayarak “Hikayeler” özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu hamle Instagram’ın popülaritesini artırmış ve platformun kullanıcı etkileşimini büyük ölçüde artırmıştı. Bazıları bunu taklit gibi görse de oldukça işe yaradı ve Instagram ciddi bir sıçrama elde etti!

Şimdi ise BeReal’in özgün ve düzenlenmemiş içerik formatını benimseyen Meta, Peek ile bu başarıyı tekrarlamayı hedefliyor. Görünüşe göre Snapchat’ten sonra sıra BeReal’in klonlanmasına geldi gibi duruyor.

Instagram Bereal’ı Mı Taklit Ediyor? Peek özelliği Artık Instagram’a Da Geliyor!Peek Instagram Hikayeler özelliğinin daha geçici bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor aslında. Bu özellik ile paylaşılan fotoğraflar anlık olarak çekilip paylaşılmak zorunda ve yalnızca 24 saat boyunca görüntülenebiliyor. Öte yandan bakıldığı zaman galeriden fotoğraf yükleme seçeneği bulunmuyor ve tıpkı BeReal’de olduğu gibi fotoğraflar üzerinde düzenleme veya filtre ekleme işlemleri ne yazık ki yapılamıyor.

Aslında Peek Instagram’ın BeReal’i ilk klonlama girişimi değil. 2022 yılında Meta “Candid Stories” adlı bir özelliği test etmeye başlamıştı. Bu özellik de  sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış ve insanlara o anda ne yaptıklarını çekip filtre eklemeden paylaşmalarını teşvik eden bildirimler gönderiyordu.

Candid Stories, kullanıcıları her gün belirli bir saatte özgün içerikler paylaşmaya teşvik ederken, Peek bu durumu kullanıcıların kendi belirlediği zaman aralıklarında yapmalarına olanak tanıyor.

Instagram Bereal’ı Mı Taklit Ediyor? Peek özelliği Artık Instagram’a Da Geliyor!Peek’in ne zaman tüm kullanıcılarla buluşacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak bu özellik kapsamında Instagram’ın, planlanmış ve filtreli içeriklerden ziyade daha doğal ve özgün içeriklere yöneleceğini söylemek mümkün. Bu da platformun, kullanıcılarının gerçek hayat anılarını daha samimi ve anlık bir şekilde paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Meta’nın bu yeni hamlesi, sosyal medya platformlarının sürekli değişen ve gelişen dinamiklerine nasıl hızlı bir şekilde adapte olabildiklerini göstermesi açısından önemli.

Instagram Bereal’ı Mı Taklit Ediyor? Peek özelliği Artık Instagram’a Da Geliyor!Peek Instagram kullanıcıları için aslında oldukça yeni ve heyecan verici bir paylaşım deneyimi sunmayı vaat ediyor ve bu yenilik, sosyal medya etkileşimlerini daha da artırabilir. Kullanıcıların bu yeni özelliği nasıl karşılayacağı ve ne kadar benimseneceği konusu da zamanla görülecek.

TeknolojiGündemÖne Çıkan Haberler

Instagram BeReal’ı mı taklit ediyor? Peek özelliği artık Instagram’a da geliyor!” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Halit Halit

    Çağımızda orijinal olan bir şey yok resmen her şey birbirini taklit ediyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir