e-Devlet iki aşamalı giriş özelliği aktif olmayanlar CİMER’e e-Devlet üzerinden giriş yapamıyor - Haber Jet

e-Devlet iki aşamalı giriş özelliği aktif olmayanlar CİMER’e e-Devlet üzerinden giriş yapamıyor

Artan dijital güvenlik tehditlerine karşı alınan önlemler kapsamında, e-Devlet Kapısı iki aşamalı giriş özelliğini devreye soktu. İki aşamalı giriş özelliğini aktif etmeyen kullanıcılar, önemli hizmetlere erişimde sıkıntılar yaşayabiliyor, özellikle de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden başvuruda bulunmak için e-Devlet üzerinden giriş yapmak isteyenlerin iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale getirmesi gerekiyor.

e-Devlet kullanıcıları için güvenliği artırmak amacıyla getirilen iki aşamalı giriş sistemi, aktif edilmediği takdirde CİMER’e e-Devlet hesabıyla giriş yapamıyor.

E-DEVLET İKİ AŞAMALI GİRİŞ NEDİR, NASIL AÇILIR?

e-Devlet Kapısı, kullanıcılarının hesap güvenliğini artırmak amacıyla iki aşamalı doğrulama (2FA) sistemini zorunlu hale getirdi. Bu sistem, kullanıcıların hesaplarına giriş yaparken ekstra bir güvenlik katmanı eklemeyi amaçlamaktadır. İki aşamalı giriş sistemi aktif olmayan kullanıcılar, CİMER’de işlem yapmak istediklerinde e-Devlet üzerinden giriş yapamamaktadır.

İşte adım adım iki aşamalı giriş özelliğinin aktif edilişi:

  • İlk adım olarak, e-Devlet Kapısı’na kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Alternatif olarak, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı gibi giriş yöntemlerini de kullanabilirsiniz.
  • Ana sayfada sağ altta bulunan ‘Profilim’ seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada ekranı yukarı kaydırarak alt tarafta bulunan ‘İki Aşamalı Giriş İşlemleri’ seçeneğine dokunun.
  • Açılan ekranda ‘Kullanım şartlarını okudum ve kabul ediyorum’ kutucuğunu işaretleyin ve ardından ‘İki Aşamalı Girişi Aç’ butonuna tıklayın.
  • Telefonunuza gelen doğrulama kodunu girerek ‘Doğrula’ butonuna dokunun. Bu adım, kimliğinizin doğrulanmasını sağlar ve iki aşamalı doğrulama işlemi tamamlanmış olur.

e devlet iki aşamalı giriş özelliği nasıl açılır?

İki aşamalı doğrulama, sadece şifrenizle giriş yapmak yerine ek bir doğrulama kodu kullanarak güvenliğinizi artırır. Bu kod, genellikle kayıtlı telefon numaranıza SMS olarak gönderilir veya mobil cihazınıza anlık bildirim olarak gelir​.

e-Devlet iki aşamalı giriş sistemini aktif ederek, hesabınızı daha güvenli hale getirebilir ve dolandırıcılık girişimlerine karşı kendinizi koruyabilirsiniz​. Bu güvenlik adımını atmadığınız takdirde, CİMER gibi önemli platformlara e-Devlet üzerinden erişiminiz kısıtlanabilir.

e devlet iki aşamalı giriş aktifleştirme! İki aşamalı giriş nasıl açılır?

Teknoloji

e-Devlet iki aşamalı giriş özelliği aktif olmayanlar CİMER’e e-Devlet üzerinden giriş yapamıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Emre Demir Emre Demir

    E devlet hata verdi yapamadım bu sorunla karşılaşan var mı

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir