DNS ayarı yaparak VPN'siz Instagram'a giriş sağlayabilirsiniz! Wifi üzerinden ücretsiz Instagram girişi - Haber Jet

DNS ayarı yaparak VPN’siz Instagram’a giriş sağlayabilirsiniz! Wifi üzerinden ücretsiz Instagram girişi

Giriş yapılması engellenen bir siteye giriş yapmak amacıyla sıklıkla DNS ayarlarını değiştirme yöntemine başvuruluyor. Instagram erişiminin engellenmesiyle bazı kullanıcılar DNS ayarını değiştirerek uygulamaya giriş sağlıyor. İnternette alan adlarını IP adreslerine çevirmek amacıyla kullanılan sisteme DNS ayarı deniyor. Bilgisayarlar, telefonda iOS ve Android üzerinden DNS değişikliği yapılabilir.

DNS ayarı giriş yapılamayan siteye giriş yapmak amacıyla değiştirilebiliyor. Türkiye’de Instagram engellinin devam etmesiyle beraber çoğu kullanıcı DNS değişikliği ile uygulamaya erişim sağlayabiliyor.

DNS AYARI NEDİR?

Açılımı, Domain Name System olan DNS ayarı, internette arama yaparken kullanılan alan adlarını farklı bir IP adresine çevirmek için kullanılan sisteme deniyor.

Örnek olarak bilgisayar ve telefondan girilen herhangi bir internet adresinde site kendi gerçek IP adresi olan “193.4.0.1” gibi bir sayısal değere çeviriyor. Bu değer sayesinde istenilen siteye bağlanılıyor. Bağlantı ise sunucular sayesinde oluyor. Sunucular, girilen alan adının IP adresine dönüşmesini sağlayan veri tabanlarını barındırıyor.

DNS ayarı değişerek girişi engellenen bir siteye giriş sağlanabilir.

VPNSİZ INSTAGRAM GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Bağlı olduğunu WiFi’da DNS ayarlarını değiştirerek Instagram’a VPN’siz giriş sağlayabilirsiniz.

Üçüncü taraf hizmetler yani VPN kullanımı yerine DNS ayarlarını değiştirmek, daha güvenli hizmeti hızlı bir şekilde sağlar.

VPN’SİZ INSTAYA GİRİŞ AYARLARI

DNS ayarlarını değiştirmek genellikle güvenli olsa da pek çok kişinin tercih ettiği bu süreçte daha dikkatli olmanız gerekmekte.

Bu nedenle her DNS sunucusuna girmemeniz gerekir.

Google DNS (“8.8.8.8” ve “8.8.4.4”) veya Cloudflare DNS (“1.1.1.1”) gibi tanınmış DNS sunucuları kullanmak güvenli bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

DNS ayarı nedir DNS ayarı nasıl yapılır

DNS AYARI 8.8.8.8 NASIL YAPILIR?

DNS ayarını değiştirmek için telefondan WİFİ sekmesini açarak, bağlı olunan ağa tıklayın. Ardından çıkan ayarlar kısmından DNS sekmesine tıklayarak “Manuel ya da Elle” seçeneğini işaretleyin. Ardından DNS sunucuları kısmından istenilen DNS, 8.8.8.8 adresini girerek kaydedin.

DNS ayarını bilgisayar üzerinden değiştirmek için “Başlat” üzerinden “Denetim Masası”na gidin. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi” üzerinden “Ethernet veya Kablosuz Ağ Bağlantıları”nı seçin.

DNS ayarı 8.8.8.8 nedir ne demek

Çıkan ekranda “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)”e tıklayın ve özellikleri açın.

“DNS sunucusu” sekmesinden “DNS sunucusu adreslerini el ile yapılandır” seçeneğini seçin.

Karşınıza çıkan alanlara istediğiniz DNS ayarını girerek kaydedin.

TeknolojiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir