Banka uygulamasında ‘’AntiVirüs Aktif’’ bildirimi cihazlardaki sahte yazılımları önlemeyi amaçlıyor - Haber Jet

Banka uygulamasında ‘’AntiVirüs Aktif’’ bildirimi cihazlardaki sahte yazılımları önlemeyi amaçlıyor

Banka uygulamalarında cihazın izinsiz tarandığı ve AntiVirüs koruması adı altında cihaza erişim sağlandığı iddiaları sosyal medyada tartışılmaya başlandı. Birçok mobil bankacılık uygulaması kullanan vatandaşlar bu konuda çeşitli şikayetler dile getirdi.

Birçok mobil bankacılık kullanıcısı banka uygulamalarından gelen AntiVirüs bildirimlerini tehdit olarak görmeye başladı.

Büyük bankaların uygulamalarında cihazın izinsiz tarandığına dair iddialar sosyal medyada gündeme getirildi.

Bankaların bazı güvenlik önlemleri amacı ile aldıkları tedbirler ise kullanıcıları endişeye sürüklüyor.

banka virüs koruması aktif bildirimi nedir

BANKA VİRÜS KORUMASI AKTİF UYARISI NEDİR?

Banka uygulamalarındaki Virüs Koruması Aktif veya AntiVirüs bildirimleri zararlı yazılımların cihazınıza sızmasını önleyerek finansal kayıpların ve bilgi hırsızlığının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Özellikle SMS, e-posta veya sosyal medya üzerindeki şüpheli linklere tıklanması sonucunda cihazınıza bulaşabilecek zararlı yazılımları tarar ve tespit eder.

Kullanıcılar banka uygulamalarındaki AntiVirüs özelliği sayesinde bu yazılımları cihazlarından kaldırmak için gerekli yönlendirmeleri alıyor.

iş bankası antivirüs ne işe yarar

Bu güvenlik önlemi sayesinde kullanıcıların kişisel verileri, fotoğraflar, dosyalar, mesajlar ve şifreler gibi hassas bilgiler korunur.

Banka uygulamalarındaki AntiVirüs özelliğinin kullanımı, Android telefonlarda Banka uygulaması üzerinden Profil ve Ayarlar/Güvenlik/Antivirüs menüsünden yapılabilir.

Burada “Diğer Uygulamaların Üstünde Göster/Tüm Dosyalara Erişim” izinlerini vererek AntiVirüs’ün etkinleştirilmesi mümkün hale geliyor.

ziraat bankası virüs taraması neden çıkıyor

GELEN ARAMA BİLGİLENDİRME NEDİR?

Finansal dolandırıcılıklardan korunmanın bir diğer yolu ise “Gelen Arama Bilgilendirme” özelliğidir.

Bu özellik telefon dolandırıcılığı vakalarının önlenmesi ve potansiyel finansal kayıpların engellenmesi amacıyla bankacılık uygulamalarına entegre edilmiştir.

Gelen Arama Bilgilendirme, banka tarafından belirlenen telefon numaraları ve şüpheli görülen kaynaklardan gelen aramaları kullanıcıya bildirir.

kuveyt türk bilgi güvenliği protokolü nedir

Banka’nın çağrı merkezi numaraları, kullanıcıların telefonlarında “X Bankası Müşteri Hizmetleri” olarak görünürken, şüpheli aramalar “Olası Şüpheli Çağrı” olarak işaretleniyor.

Bu önlem de kullanıcıların dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını sağlıyor ve kişisel ya da finansal bilgilerini paylaşma riskini azaltıyor.

Gelen Arama Bilgilendirme özelliği Android telefonlarda banka uygulaması üzerinden Profil ve Ayarlar/Güvenlik/Antivirüs menüsünden, iOS telefonlarda ise Profil ve Ayarlar/Güvenlik/Gelen Arama Bilgilendirme menüsünden etkinleştirilebiliyor.

TeknolojiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir