Ülke puanı sıralamasında 9. ve 10. olmanın tek bir farkı var! Lig 2.’si bir eleme eksik oynuyor - Haber Jet

Ülke puanı sıralamasında 9. ve 10. olmanın tek bir farkı var! Lig 2.’si bir eleme eksik oynuyor

Avrupa kupalarına katılımda ülke puanı sıralaması büyük bir rol oynuyor. Ülke puanında 9. ve 10. sıradaki ülkelerin takımlarının turnuvalara katılım şartları neredeyse aynı olsa da lig ikincilerinin Şampiyonlar Ligi’ne katılımında kritik bir fark bulunuyor. İşte ülke puanı sıralamasında 9. ile 10. olmanın farkı…

UEFA’nın ülke puanı sıralaması, ülkelerin Avrupa kupalarına gönderdikleri takım sayısı ve bu takımların hangi turdan turnuvalara katılacağını belirlerken, sıralamada 9. ve 10. olan ülkeler arasındaki küçük bir fark, Avrupa arenasına katılım sürecini ciddi şekilde etkileyebiliyor.

ÜLKE PUANINDA 9. VE 10. OLMANIN FARKI NE OLUR?

Avrupa kupalarına katılımda ülke puanı sıralamasının belirleyici bir rolü bulunuyor. Bu sıralamaya göre her ülkenin Avrupa kupalarına gönderdiği takım sayısı ve bu takımların hangi turdan itibaren turnuvalara katılacağı netleşiyor. Ülke puanı sıralamasında 9. ve 10. sırada bulunan ülkelerin Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ne gönderdikleri takım sayısı tamamen aynı. Hem 9. sıradaki ülke hem de 10. sıradaki ülke, Şampiyonlar Ligi’ne 2, UEFA Avrupa Ligi’ne 2 ve UEFA Konferans Ligi’ne 1 takım gönderme hakkına sahip.

Ülke puanı sıralaması 9. 10. farkı nedir

Ancak bu iki ülke arasında kritik bir fark bulunuyor. Bu fark, lig ikincilerinin Şampiyonlar Ligi’ne katılma sürecinde ortaya çıkıyor. 9. sıradaki ülkenin lig ikincisi, Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılma hakkına sahipken, 10. sıradaki ülkenin lig ikincisi ise 2. ön eleme turundan yani bir eleme turu daha fazla oynayarak turnuvaya katılmak zorunda kalıyor. Bu durum, lig ikincisinin Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını azaltırken, ekstra bir ön eleme turunda zorlu rakiplerle karşılaşma riskini de artırıyor.

ÜLKE PUANI 9. OLMANIN 10. OLMAKTAN FARKI NEDİR?

Ülke puanı sıralamasında 9. ve 10. olan ülkelerin takımlarının Avrupa kupalarına katılımında başka bir fark bulunmuyor. Her iki ülke de Şampiyonlar Ligi’ne 2’şer takım gönderirken, bu takımlardan biri doğrudan grup aşamasına katılıyor, diğeri ise ön eleme turlarına katılıyor.

Ülke puanı 9. 10. farkı

İlgili Haberler

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ne gönderilen takımların da turdan katılım durumları aynı.

ÜLKE PUANI 9. OLURSAK NE OLUR?

Ülke puanı sıralamasında 9. olursak Avrupa kupalarına yine 5 takım göndereceğiz. Süper Lig’i 1. Sırada bitiren temsilcimiz Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan, ligi 2. sırada bitiren temsilcimiz Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılacak.

ÜLKE PUANI 10. OLURSAK NE OLUR?

Ülke puanı sıralamasında 10. olmamız durumunda 9. İle arasında çok bir fark bulunmuyor. Yine Avrupa kupalarına 5 takım göndereceğiz ve Süper Lig şampiyonu ön elemesiz direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Ancak ülke puanında 10. olursak Süper Lig 2.’si olan takım Şampiyonlar Ligi’ne bir eleme fazla oynayarak yani 2. ön eleme turundan katılacak.

Ülke puanında 9. olursa ne olur, 10. olursak ne olur, Şampiyonlar Ligi'ne kaç takım gider

Bir eleme turu eksik oynama avantajı, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma ihtimalini ciddi şekilde artırabilirken, 10. sırada yer almak bu avantajdan mahrum kalmak anlamına geliyor. Bu yüzden, ülkelerin Avrupa kupalarındaki performansları sadece kendi başarılarını değil, liglerindeki diğer takımların da kaderini etkiliyor.

SporEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir