UEFA listesine sonradan oyuncu eklenebiliyor! İki aşamada gerçekleşiyor - Haber Jet

UEFA listesine sonradan oyuncu eklenebiliyor! İki aşamada gerçekleşiyor

UEFA listeleri için son gün 5 Eylül saat 01.00’de sona erdi. UEFA, Ocak transfer döneminde kulüplerin kadrolarını güncellemesine izin veriyor. Grup aşaması sonrası kadrolara üç yeni oyuncu eklenebiliyor ve bu süreç belirli kurallar çerçevesinde ilerliyor.

UEFA’nın kulüplerin oyuncu listelerini güncellemesine olanak tanıyan kuralları, Ocak transfer dönemi sonrası eleme aşamalarında büyük önem taşıyor. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde mücadele eden takımlar, grup aşaması sona erdikten sonra kadrolarını güncelleyerek üç yeni oyuncu ekleyebiliyor.

UEFA LİSTESİNE SONRADAN OYUNCU EKLENİR Mİ?

Her sezon, Avrupa’nın büyük kulüpleri için Ocak transfer dönemi, kadro güçlendirme açısından kritik bir fırsat sunuyor. UEFA’nın koyduğu kurallara göre, takımlar grup aşaması tamamlandıktan sonra, en fazla üç yeni oyuncuyu eleme turları için kadrolarına dahil edebiliyorlar.

UEFA listesinde değişiklik yapılabiliyor mu, UEFA listesine sonradan oyuncu eklenir mi

Önemli bir detay ise, bu yeni oyuncuların, başka bir takımda grup aşamasında veya eleme turlarında oynamış olsalar bile, yeni takımları adına sahaya çıkmalarına izin veriliyor.

UEFA LİSTESİNE OYUNCU EKLEME

Bu oyuncu eklemeleri için son tarih, her yıl 2 Şubat gece yarısı olarak belirleniyor. Takımlar bu tarihe kadar UEFA’ya yeni listelerini bildirmek zorunda. Ancak bir takımın List A kadrosunda yer alabilecek maksimum oyuncu sayısı 25 ile sınırlı olduğu için, kadrodan oyuncu çıkarmadan yeni oyuncular eklemek mümkün olmuyor.

UEFA listesine sonradan oyuncu eklenebiliyor mu

Öte yandan, kaleci sakatlıklarıyla ilgili özel bir düzenleme de mevcut. Eğer bir kaleci, 30 gün veya daha fazla süre sahalardan uzak kalacak şekilde sakatlanırsa, bu pozisyon için sezon içinde herhangi bir zamanda geçici bir değişiklik yapılabiliyor.

İlgili Haberler

UEFA LİSTESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİYOR MU?

Ocak transfer döneminde takımlar, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi eleme turları için kadrolarını güncelleyebilir. Takımlar bu dönemde en fazla üç yeni oyuncu ekleyebilir. Bu oyuncular başka bir takımda grup aşamasında ya da eleme turlarında oynamış olsalar bile kayıt edilebilirler.

UEFA Avrupa Ligi kadrosu değişebilir mi

UEFA LİSTESİ DEĞİŞEBİLİR Mİ?

Takımlar, 1 Ocak transfer döneminin ardından en fazla üç yeni oyuncuyu ekleyebilir.

Liste güncellemesi için belirlenen son tarih, 2 Şubat gece yarısıdır. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.

Listede maksimum 25 oyuncu bulunabilir ve bu sayıdan fazla oyuncu eklenemez.

UEFA listesi değişebilir mi

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir