UEFA Disiplin Yönetmeliği 31(4) maddesi uyarınca Merih'in "Bozkurt" el işaretine soruşturma açıldı! Karar yakında açıklanacak - Haber Jet

UEFA Disiplin Yönetmeliği 31(4) maddesi uyarınca Merih’in “Bozkurt” el işaretine soruşturma açıldı! Karar yakında açıklanacak

UEFA, Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta Merih Demiral'ın galibiyet sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle soruşturma başlattı. UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca açılan soruşturma ile ilgili karar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

A Milli Futbol Takımı’nın Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta, maçın yıldızı milli oyuncumuz Merih Demiral bozkurt el işareti yapmıştı. UEFA, Merih’in bozkurt işareti sonrası soruşturma başlattı.

UEFA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 31. MADDE NEDİR?

UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi, UEFA’nın Etik ve Disiplin Müfettişleri’nin atanması ve görevlerini düzenlemektedir. Bu maddeye göre, belirli olaylar veya iddialar hakkında disiplin soruşturması yürütmek için bir müfettiş atanabilir. Müfettiş, soruşturmayı yürüterek ilgili raporları hazırlar ve UEFA’nın disiplin organlarına sunar. Bu süreç, ilgili olayların detaylı bir şekilde incelenmesini ve uygun disiplin tedbirlerinin alınmasını sağlamaktadır.

MERİH NE YAPTI, UEFA NEDEN SORUŞTURMA BAŞLATTI?

Milli takımın Avusturya karşısında iki golünü de kaydeden Merih Demiral, attığı gollerden sonra bozkurt işareti yaparak gol sevincini paylaştı. Milli oyuncumuzun bozkurt el işareti sonrası UEFA soruşturma başlattı.

Merih ne yaptı, ceza alacak mı, UEFA Merih'e neden niye soruşturma açtı?

UEFA konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır.

UEFA Disiplin Yönetmeliği 31(4) maddesi, UEFA’nın Etik ve Disiplin Müfettişleri’nin belirli olaylar veya iddialar hakkında soruşturma yürütmesini sağlıyor. Soruşturma sonucunda, müfettişler ilgili raporları hazırlayarak UEFA’nın disiplin organlarına sunuyorlar.

UEFA Disiplin Yönetmeliği 31 4 maddesi nedir? UEFA disiplin yönetmeliği 31 4 madde ne?

UEFA’NIN MERİH SORUŞTURMA KARARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Merih Demiral hakkında UEFA’nın ne karar vereceği ve kararın ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Konu şu anda soruşturma sürecinde ve soruşturma sonucunda müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda nihai kararı UEFA’nin disiplin organları verecek.

SporGündem

UEFA Disiplin Yönetmeliği 31(4) maddesi uyarınca Merih’in “Bozkurt” el işaretine soruşturma açıldı! Karar yakında açıklanacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Irmak Andıç Irmak Andıç

    Bozkurt işaretinin yasaklı semboller listesinde olması çok saçma bir de terör örgütleriyle aynı listede..

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir