UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun ne kadar para ödülü kazanacağı belli oldu - Haber Jet

UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun ne kadar para ödülü kazanacağı belli oldu

UEFA, 2024-2025 sezonu Avrupa Ligi için para ödüllerini duyurdu. Yeni formatla birlikte 36 takımla gerçekleşecek lig aşamasında takımlar galibiyet, beraberlik ve sıralamalarına göre yüksek miktarda para ödülü kazanacak. Finalde şampiyon olan takım 6 milyon euro kazanacak.

2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, hem yeni formatı hem de dağıtılacak para ödülleriyle dikkat çekiyor. UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun ne kadar kazanacağı belli oldu.

UEFA AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU NE KADAR KAZANIYOR?

UEFA, Avrupa Ligi’nin bu sezonunda önemli değişiklikler yaptı ve turnuvayı daha rekabetçi hale getirdi. Yeni formatta 36 takım lig aşamasında mücadele edecek ve her takım 8 farklı rakibe karşı 4 iç saha ve 4 deplasman maçına çıkacak. Turnuvaya katılan her takım başlangıç olarak 4.31 milyon euro alacak.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu ne kadar kazanıyor

Lig aşamasındaki performans ise takımların kasasını dolduracak. Her galibiyet 450 bin euro, beraberlik ise 150 bin euro değerinde. Ayrıca lig sıralamasına göre de ödüller mevcut. İlk 16 sırada yer alan takımlar 600 bin euro kazanırken, 17-24. sıralar arasındaki takımlar 300 bin euro alacak. Ligi birinci sırada tamamlayan takım, 2.7 milyon euro ek ödüle hak kazanacak. Ancak her alt sıradaki takım, bu miktardan 75 bin euro daha az kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu kaç para alıyor

Turnuvanın son 16 turuna kalmayı başaran takımlar 1.75 milyon euro kazanırken, çeyrek finale yükselen ekipler 2.5 milyon euro elde edecek. Yarı finale çıkan takımlar 4.2 milyon euro, finalde kaybeden takım 7 milyon euro, şampiyon takım ise ekstra 6 milyon euro para ödülüne sahip olacak. Toplamda, tüm ödülleri topladığımızda turnuva şampiyonunun kasasına devasa bir meblağ girecek.

İlgili Haberler

UEFA Avrupa Ligi şampiyonluk ödülü, Avrupa Ligi şampiyonu ödülü

UEFA AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU KAÇ PARA ALIYOR?

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu finale kadar zaten atladığı turlarla ve galibiyetlerle kasasını doldurmuş oluyor. Finalde ise şampiyonluğa ulaşırsa 6 milyon euro şampiyonluk para ödülünün sahibi oluyor.

Avrupa Ligi şampiyonu ne kadar kazanıyor

Bu sezonun kazananı ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanarak ekstra gelir elde edecek. Şampiyonlar Ligi’ne katılım bile başlı başına 18.62 milyon euro değerinde olacak ve bu da Avrupa Ligi şampiyonluğunun önemini daha da artırıyor.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir