UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi (2024-2025) - Haber Jet

UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi (2024-2025)

2024-2025 UEFA Avrupa Ligi’nde takımlar, galibiyet ve beraberliklerin yanı sıra ligdeki sıralamalarına göre de ciddi ödüller kazanacaklar. Turnuvaya katılan her ekip, önemli maddi gelirler elde edecek.

UEFA Avrupa Ligi 2024-2025 sezonu başladı ve takımlar, büyük bir ekonomik getirinin peşinde. Bu sezon, turnuvaya katılım ödülünden, galibiyetlere ve final aşamalarına kadar pek çok farklı kalemde ciddi para ödülleri dağıtılacak.

UEFA AVRUPA LİGİ GALİBİYET PRİMİ 2024

UEFA Avrupa Ligi’nde, grup aşamasında alınan her galibiyet 450 bin euro ile ödüllendiriliyor. Bunun yanında, beraberlik durumunda ise takımlar 150 bin euro kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi

Bu ödül sistemi, her maçın önemini artırırken, grup aşamasındaki rekabeti de üst seviyeye taşıyor. Her galibiyet, kulüplerin kasasını doldururken, futbolcuların da motivasyonunu yükseltiyor.

UEFA AVRUPA LİGİ GALİBİYET PARASI

Turnuvaya katılan her takım, turnuvaya katılım ödülü olarak 4.31 milyon euroyu kasasına koyacak. Ancak ödüller bununla sınırlı değil. UEFA, takımlara sadece galibiyet ve beraberlik ödülleri vermekle kalmıyor, grup aşamasındaki sıralamalarına göre de ek primler veriyor.

UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi 2024

İlk 16’ya giren ekipler, ekstra 600 bin euro alırken, 17-24. sırada yer alan takımlar 300 bin euro kazanacak. Bu ödül dağılımı, her takımın son maça kadar azami performans göstermesini sağlıyor.

İlgili Haberler

UEFA AVRUPA LİGİ GALİBİYET ÜCRETİ NE KADAR?

UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan takım, 6 milyon euro’luk ödülün sahibi olacak. Finalde mücadele eden takım ise 7 milyon euro kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi 2025

Ayrıca, çeyrek finale yükselen takımlar 2.5 milyon euro, yarı finale kalanlar ise 4.2 milyon euro alacak. Bu ödül sistemi, kulüplerin yalnızca sportif başarılarını değil, mali güçlerini de artırma fırsatı sunuyor.

UEFA AVRUPA LİBİ BERABERLİK PRİMİ

UEFA Avrupa Ligi’nde 2024-2025 sezonu için beraberlik primi ise 150 bin euro’dur.

UEFA Avrupa Ligi galibiyet kaç para, galibiyet primi 24 25

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir