Türkiye milli takım maçları şifreli yayınlanamıyor! EURO 2028 şifresiz yayınlanacak - Haber Jet

Türkiye milli takım maçları şifreli yayınlanamıyor! EURO 2028 şifresiz yayınlanacak

Türkiye'de EURO 2028 maçlarının yayın haklarını EXXEN ve TV8 satın aldı. TV8 maçları şifresiz yayınlarken, EXXEN ücretli üyelik gerektirebilir. Ancak, Türkiye'de milli maçların şifreli yayınlanması mümkün değil. Milli maç şifreli kanal olarak yayınlanamıyor.

2028 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2028) için yayın haklarını EXXEN ve TV8 satın aldı. Bu durum, milli maçların şifreli olup olmayacağı konusunda soru işaretleri yarattı.

MİLLİ MAÇ ŞİFRELİ OLABİLİR Mİ?

Acun Medya’ya bağlı EXXEN ve TV8, EURO 2028 yayın haklarını satın aldı. TV8, maçları şifresiz yayınlayan bir kanal iken, EXXEN’de maçları izlemek için ücretli üyelik gerekebilir. Ancak Türkiye’de, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) kararları ve Avrupa Adalet Divanı’nın emsal teşkil eden kararları, milli maçların şifreli yayınlanmasını engelliyor.

Milli maçlar şifreli olabilir mi

MİLLİ MAÇLAR ŞİFRELİ Mİ OLACAK?

2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde benzer bir durum yaşanmış, FIFA ve UEFA, maçları şifreli kanallarda yayınlamak istemişti. Ancak Avrupa Toplulukları İlk Derece Mahkemesi ve Avrupa Adalet Divanı, bu girişimi reddetmişti. Bu kararlar, “bireylerin bilgi alma özgürlüklerini koruma” ve “kamuoyunun büyük spor organizasyonlarına ilişkin bilgilenmesini sağlama” amacı taşıyordu.

İlgili Haberler

Milli takım maçları şifreli mi olacak

Türkiye’de RTÜK, her sezon başında şifresiz yayınlanması zorunlu olan organizasyonları günceller ve milli maçlar da bu listede yer alır. Bu düzenleme, uluslararası mahkeme kararlarının yanında yerel otoritenin de desteğiyle garanti altına alınır. Dolayısıyla, milli maçlar, TV8 gibi şifresiz kanallarda izleyicilere sunulmak zorundadır.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir