Türkiye Galler’e yenilirse UEFA Uluslar Ligi’ne sıfır puanla başlayacak - Haber Jet

Türkiye Galler’e yenilirse UEFA Uluslar Ligi’ne sıfır puanla başlayacak

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler karşısında sahaya çıkıyor. Cardiff’teki mücadelede olası bir mağlubiyet, millilerin Uluslar Ligi’ne sıfır puanla başlamasına neden olacak. Kritik maç saat 21.45'te başlayacak.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’ndeki dördüncü serüvenine bugün deplasmanda Galler karşısında başlıyor. Cardiff City Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.45’te başlayacak ve Norveçli hakem Rohit Saggi tarafından yönetilecek.

TÜRKİYE GALLER’E YENİLİRSE NE OLUR?

Vincenzo Montella yönetiminde sahaya çıkacak olan ay-yıldızlı ekip, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarılı performansı, UEFA Uluslar Ligi’nde de sürdürmek istiyor. Grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile mücadele eden milliler, ilk sınavını deplasmanda Galler karşısında verecek. Türkiye, 9 Eylül’de ise İzmir’de İzlanda’yı ağırlayacak ve ardından 11 Ekim’de Karadağ karşısında sahne alacak.

Türkiye Galler’e yenilirse ne olur

Millilerimiz, geçmişte Galler ile 9 kez karşılaştı. Bu maçlarda 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik elde etti. Galler ile en son oynanan maçta 1-1’lik beraberlik sağlanmıştı. Bu kez ise üç puan alarak gruba güçlü bir başlangıç yapmak, millilerin birincil hedefi.

Türkiye Galler’e yenilirse elenecek mi, elenir mi

Türkiye eğer Galler’e yenilir UEFA Uluslar Ligi’nden elenmeyecek, grup maçı olduğu için sadece bu maçta 3 puanı bırakmış olacak. Türkiye’nin Galler’e yenilmesi durumunda gruptan lider olarak çıkması için kalan 5 maçında da galibiyet araması şart olacak.

İlgili Haberler

Türkiye Galler'e 1-0, 2-1, 2-0, 3-1 kaybederse veya yenilirse ne olur

TÜRKİYE GALLER’E KAYDEBEDERSE NE OLUR, ELENİR Mİ?

UEFA Uluslar Ligi grup aşamasında elenme durumu 6 maçın sonunda belli olur. Dolayısıyla Türkiye Galler’e kaybederse elenmez ancak turnuvaya sıfır puanla moralsiz başlamasına neden olur.

Türkiye Galler’e kaybederse ne olur

TÜRKİYE GALLER’E YENİLİRSE NE OLACAK?

Olası bir mağlubiyet, Türkiye’nin Uluslar Ligi’ne sıfır puanla başlamasına neden olacak ve sonraki maçlarda liderlik hedefini zora sokacak. Beraberlik durumunda ise Türkiye, Galler deplasmanından 1 puanla dönecek.

Türkiye Galler'i yenemezse mağlup olursa ne olur

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir