Transfer görüşmesi için izin alan Merih Demiral’in Fenerbahçe ile adı geçiyor - Haber Jet

Transfer görüşmesi için izin alan Merih Demiral’in Fenerbahçe ile adı geçiyor

EURO 2024 Avusturya-Türkiye Maçında ilk dakikada attığı gol sonrası yaptığı bozkurt sevinciyle gündemden düşmeyen Merih Demiral, forma giydiği Al-Ahli takımından Fenerbahçe’yle görüşmek için izin istedi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımı, Fenerbahçe altyapısında yetişen futbolcunun bu talebini olumlu karşılayarak görüşmeye izin verdi.

MERİH DEMİRAL’İN FENERBAHÇE GEÇMİŞİ

2009 yılında Karamürsel İdman Yurdu’nda futbola başlayan Merih Demiral 2011 yılında Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olarak sarı-lacivert takım altyapısında yetişti.

Fenerbahçe’den asgari ücret karşılığında sözleşme teklifi alan Demiral, bu teklifi kabul etmeyerek 2016 yılında Alcanenense ile sözleşme imzalayarak bedelsiz olarak takıma girdi.

MERİH DEMİRAL FENERBAHÇE’DEN NEDEN AYRILDI?

6 yıl Fenerbahçe altyapısında stoper olarak yetişen Merih Demiral, Fenerbahçe’de yeteneğinin keşfedilmemesi, sahada yeterince yer almaması ve sunulan teklifin az olması nedeniyle kulüpten ayrıldı.

Merih Demiral Fenerbahçe transfer haberi son durum

FENERBAHÇE’NİN ESKİ ANTRENÖRÜ HASAN KEMAL ÖZDEMİR, MERİH DEMİRAL TRANSFERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe altyapısında yetişen Merih Demiral’in kulüp tarafından yeteneğinin keşfedilmemesinden dolayı 2016 yılında bedelsiz olarak Alcanenense takımına transfer edilmesiyle ilgili o dönemler altyapı antrenörü olan Hasan Kemal Özdemir açıklamada bulunmuştu.

Hasan Kemal Özdemir, milli futbolcunun takımdan ayrılma sürecini;

“Merih Demiral ile Fenerbahçe altyapısında 6 sene çalıştım. Merih şans bulsa, yüzde yüz oynardı. A Takıma tavsiye ettiğimizde, oynar diye tavsiye ettik. Bastırdık, oynamaları lazım, geleceği parlak dedik o dönemin antrenörü Pereira’ya.

O zaman stoperler Kjaer ve Skrtel’di, benim stopere ihtiyacım yok dedi. En azından kulübede olsun dedik, 17 yaşındaydı, hala genç ama o zaman daha gençti, istemediler. En azından kupa maçlarında oynatırsınız dedik.

Sonraki günlerde profesyonellik sorunu çıktı. Verilen parayı az buldu Merih, 1.5 milyar veriliyordu o zaman. Ben bu rakama imza atmam, bir yol buldum, o yolda ilerlemek istiyorum dedi. Ben de kendi hayatını kendi belirlesin dedim, bir şey diyemedim çocuğa.” sözleriyle anlatmıştı.

MERİH DEMİRAL FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLACAK MI?

Merih Demiral’in Suudi Arabistan takımı Al-Ahli ile 30 Haziran 2026 tarihine kadar süren sözleşmesi olmasına rağmen, yaptığı bozkurt işaretiyle gündeme geldikten sonra forma giydiği kulüpten Fenerbahçe ile görüşmek için izin istedi. Milli futbolcunun talebi doğrultusunda görüşme izni verildi.

Merih Demiral Fenerbahçe'ye gelecek mi?

MERİH DEMİRAL’DEN FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

6 yıl Fenerbahçe’de stoper olarak yetişen Demiral, verdiği bir röportajda o dönem sahada yeterince yer almamasına değinerek, “Fenerbahçe benim içimde bir yara, hayallerim vardı. Bazı şahıslar hayallerime engel oldu.” açıklamasında bulundu.

FENERBAHÇE FORMA GÖNDERDİ

Milli futbolcunun verdiği röportajın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü, Merih Demiral’e; “Fenerbahçe hikâyeni anlattığın, ‘Fenerbahçe benim içimde bir yara, hayallerim vardı’ tanımından hareketle şunu paylaşmak istedik. Bazen sona ermiş gibi görünen hikâyeler hiç umulmadık anlarda yeniden hayat bulur.

Fenerbahçe’mizin çatısı altında kıymetli formamızı terletmiş, bu ruhu hissetmiş bir Türk genci olarak hedeflerin yolunda attığın adımlarda sonsuz başarılar diliyoruz. Sana gönderdiğimiz çubuklu formamız Fenerbahçe sevgine ışık olsun.” notu bulunan bir forma gönderdi.

MERİH DEMİRAL FORMAYI PAYLAŞTI

Merih Demiral, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından gönderilen forma ve notu sosyal medya hesabından “Beni çok mutlu eden bu değerli hediyenizi hayatım boyunca saklayacağım çok teşekkür ederim. Her zaman kalbimin en özel yerinde. İyi ki Fenerbahçe.” sözleriyle paylaştı.

Spor

Transfer görüşmesi için izin alan Merih Demiral’in Fenerbahçe ile adı geçiyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Umut Oğuz Umut Oğuz

    Fenerbahçeye transfer olsa çok iyi olur

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir