Olimpiyat Oyunları'nda 70 metre olan ok atış mesafesi ve atıcılıkta atış yapılan hedefin boyutu dikkat çekiyor - Haber Jet

Olimpiyat Oyunları’nda 70 metre olan ok atış mesafesi ve atıcılıkta atış yapılan hedefin boyutu dikkat çekiyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dünya gündeminde gelen atıcılık dalında Yusuf Dikeç dünya gündeminde yer ediniyor. Bununla beraber yapılan atıcılık ve okçuluk müsabakalarındaki atış yapılan mesafenin uzunluğu da gündeme geldi. Atıcılıkta atış yapılan hedefin boyutu ve mesafesi ise sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı.

Olimpiyat Oyunları’nda son haftaya girerken atıcılık ve okçuluk dallarındaki yarışlar geride kaldı. Yusuf Dikeç’in dünya gündemine oturduğu ‘ekipmansız’ atış anının etkisi devam ederken atış yapılan hedefin boyutu dikkat çekti. Okçuluk yarışlarında ise atış yapılan mesafenin uzunluğu gündeme geliyor.

OLİMPİYATÇILARIN ATIŞ YAPTIĞI HEDEFİN BOYUTU KAÇ CM?

Olimpiyatlarda atış yapılan mesafe, yarışılan kategoriye göre değişiyor. Atıcılık dalında oluşan yarış kategorileri atış mesafesiyle adlandırılıyor. Örneğin Yusuf Dikeç’ten duyduğumuz 10m havalı atış gibi. 10 metre, 25 metre ve 50 metreden olmak üzere atış mesafesi bulunuyor.

Olimpiyatçıların atış yaptığı hedefin boyutu
Yusuf Dikeç kaç metreden atış yaptı

OK KAÇ METREDEN ATILIYOR?

Olimpiyatlar Okçuluk yarışlarında, yarışlar genellikle 70 metreden yapılır. 122 cm’lik ok tahtasına 70 metre uzaklıktan atış yapılır. Bu kurallar Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) tarafından belirlendi. Olimpiyat Oyunları’nda Okçuluk Dünya Kupası’nda ve birçok uluslararası ve yerel turnuvalarda bu kural uygulanıyor.

Ok atışları kaç metreden yapılıyor

METE GAZOZ 2024 OLİMPİYATLARDA NE KAZANDI?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finale kadar yükselen Mete Gazoz, Güney Koreli rakibi Woojin Kim’e karşı 6-4 yenildi. Mete Gazoz bireysel yarışları madalyasız tamamladı.

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Klasik Yay Milli Takımı ile bronz madalya kazandı.

YUSUF DİKEÇ KAÇINCI 2024?

Yusuf Dikeç, Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazandı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir