Milli atıcı Yusuf Dikeç, iki gözü açık ekipmansız yarışmasının atış tekniği ile alakalı olduğunu belirtti - Haber Jet

Milli atıcı Yusuf Dikeç, iki gözü açık ekipmansız yarışmasının atış tekniği ile alakalı olduğunu belirtti

Emekli kıdemli astsubay ve milli sporcu olan Yusuf Dikeç, 10m havalı tabanca karışık kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile 2024 Paris Olimpiyatlarında gümüş madalyayı kazandı. Atış anındaki rahat eli cebinde tavrı, lenssiz ve kulaklıksız görüntüsü sosyal medyada dünya gündemine oturan Dikeç, atış yöntemiyle ve ekipmansız olmasıyla alakalı konuştu.

Sosyal medyada fünya gündeminde yer edinen atış şekli hakkında konuşan Yusuf Dikeç, iki açık gözle atış yaptığını belirterek lense ihtiyaç duymadığını belirtti.

YUSUF DİKEÇ NEDEN EKİPMANSIZ?

Tgrthaber.com özel haber şefi Zehra Maslak’a konuşan Yusuf Dikeç, olimpiyat süreci ve ekipmansız yarışması hakkında konuştu.

Sosyal medyada dünyanın dört bir yanından kullanıcı, Yusuf Dikeç’in ekipmansız yaptığı atışla aldığı gümüş olimpiyat madalyasını konuşuyor.

51 yaşındaki Dikeç, kulaklık takmadan tek eli cebinde ve lens kullanmadan atışlarını yaptı.

Yusuf Dikeç neden ekipmansız

Neden ekipmansız olduğu konusu hakkında konuşan Dikeç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütün ihtiyaçlarını karşıladıkları ancak kendisinin iki göz açık atış yapması nedeniyle lense ihtiyaç duymadığını ifade etti.

İlgili Haberler

Dikeç başarının tamamının Türkiye’ye ait olduğunu belirterek, “Yetenek ve başarı önemli bir ayrıntı burada. Bakanlığımız bizden hiçbir şey eksik etmiyor. Benim atış tekniğim dünyada nadir olan atış tekniklerinden biri. Ben iki gözüm açık atıyorum. Buna hakemler bile şaşırıyor. Bu atış tekniği ile birçok altın madalya kazandım.” ekipmansız yarışmasının nedeninin atış tekniğinden kaynaklandığını belirtti.

Yusuf Dikeç kaçıncı oldu

YUSUF DİKEÇ KAÇINCI OLDU?

Dünya sıralamasında 8’inci sırada yer alan Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Erkekler 10m havalı tabanca kategorisinde 576 puanla 13’üncü sırada yer aldı. Dikeç’in önünde yine milli takımdan İbrahim Keleş 577 puanla 10. sırada bulunuyor.

Olimpiyatlarda bu kategorinin birincisi ise Sırbistan’dan 584 puanla D. Mikec oldu. Mikec aynı zamanda Türkiye’ye gümüş madalya getiren müsabakada Dikeç’in rakibiydi.

SporTrend

Milli atıcı Yusuf Dikeç, iki gözü açık ekipmansız yarışmasının atış tekniği ile alakalı olduğunu belirtti” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ferman Dağhan Ferman Dağhan

    Askeri eğitimin faydaları 👏👏👏

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir