Meliha Diken, Filenin Sultanları 25 kişilik Olimpiyatlar geniş kadrosunda yer aldı - Haber Jet

Meliha Diken, Filenin Sultanları 25 kişilik Olimpiyatlar geniş kadrosunda yer aldı

2024 Paris Olimpiyatları kura çekimleri bugün gerçekleşti. C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile eşleşen Filenin Sultanları'nın Olimpiyatlar geniş kadrosu yayınlandı. Smaçörler arasında Fenerbahçe'nin yıldızlarından Meliha Diken'de yer alıyor.

Milletler Ligi (VNL) kadrosunda olmaması sosyal medyada voleybol severler tarafından tartışmalara neden olan Meliha Diken, 25 kişilik Olimpiyatlar geniş kadrosunda yer aldığı görüldü. Smaçör pozisyonundaki Fenerbahçe Opet’li oyuncunun voleybol kariyeri gündeme geliyor.

MELİHA DİKEN KİMDİR?

Tam adı Meliha İsmailoğlu Diken, 17 Eylül 1993 tarihinde Bosna-Hersek’te doğdu. Bosna-Hersek asıllı Meliha Diken’in spora ilgisi aileden gelmekte. Babası basketbolcu olan Diken, spor hayatına babasını örnek olarak basketbolda başladı. Ardından yaşadığı yerde basketbol okulu olmadığı için voleybola başladı.

Meliha Diken kimdir, evli mi?

Henüz sekiz yaşındayken Ok Kula Gradacac takımıyla voleybola başladı. 16 yaşında Türkiye’ye gelen Melihe İsmailoğlu Diken, 2011 yılında Ankara İlbank’ta oynamaya başladı. Salon voleybolunun yanı sıra yazları plaj voleybolu da oynadı.

Milli takım kariyerine 2014 yılında başladı.

Meliha Diken neden milli takımda yok?

Ardından 2014 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2017-2019 yıllarında Eczacıbaşı, 2019-2021 yılları arasında VakıfBank SK’da oynadı. Daha sonra 2021 yılında Fenerbahçe’ye yeniden transfer oldu ve hala burada devam etmekte.

MELİHE İSMAİLOĞLU EVLİ Mİ?

Meliha İsmailoğlu, 23 Temmuz 2022 tarihinde fitness antrenörlüğü yapan Görkem Diken ile evlendi. Böylece Diken soy ismini aldı.

Spor

Meliha Diken, Filenin Sultanları 25 kişilik Olimpiyatlar geniş kadrosunda yer aldı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Melis Melis

    Meliha Fenerbahçe’de iyi bir sezon geçirdi. Zaten dünyanın en iyi kulüplerinden birinde oynuyor Milli Takıma bu sezon için çağrılabilirdi. En azından üç libore yerine bir smaçör daha götürülebilirdi.

    Yanıtla
  • Aysu Aysu

    Meliha İsmailoğlu Diken değerlendirilebilecek smaçörlerden biri.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir