Hande Baladın sakatlığı nedeniyle Türkiye'ye döndü: VNL finallerinde kadroda yok! - Haber Jet

Hande Baladın sakatlığı nedeniyle Türkiye’ye döndü: VNL finallerinde kadroda yok!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi finalleri için Çin'den Tayland'a gitti. Brezilya maçında ilk 6'da başlayan Hande Baladın, bir süre sonra kenara alındı. Maç süresinde taraftarlar tarafından tepki görse de Başantrenör Daniele Santarelli, maç sonrası yaptığı açıklamalarda Hande Baladın'ın sakatlık nedeniyle oyundan çıkarıldığı anlaşıldı.

Sakatlık riski nedeniyle Brezilya maçında kenara gelen Hande Baladın’ın Milletler Ligi finallerinde forma giyip giymeyeceği gündeme gelirken, sporcunun durumuna ilişkin açıklama geldi.

HANDE BALADIN NEDEN OYNAMIYOR?

Brezilya maçına ilk 6’da başlayan Hande Baladın, bir süre sonra kenara alınmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Hande Baladın neden oynamıyor sorusu gündeme gelirken maç sonrası Daniele Santarelli’nin açıklamalarıyla Hande’nin durumuna ilişkin konu aydınlandı.

Satarelli, Hande’nin karnında sıkıntı hissettiğini söylediğini belirterek kendisinin oyuncuyu riske almak istemediğini ve bu nedenle kenara aldığını belirtti.

Sakatlıklar nedeniyle şanssız durumda olduklarını belirten İtalyan antrenör, Hande Baladın’ın takım için önemli ve değerli bir oyuncu olduğunu ifade etti.

Hande Baladın neden oynamıyor?

HANDE BALADIN VNL FİNALLERİNDE OYNAYACAK MI?

Hande Baladın’ın sakatlık durumuna ilişkin detaylı açıklama TRT Spor Yıldız’dan geldi. Filenin Sultanları’nın yıldız smaçörü Hande Baladın’ın, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi riske edilmeme adına Türkiye’ye döndüğünü açıkladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Milletler Ligi final etabı için 13 kişilik kadrosu onaylandı.

Milletler Ligi’nin ABD ayağında sakatlanan Zehra Güneş’te Olimpiyatlara hazır olması için Çin’e götürülmeyerek Türkiye’de tedavisine devam edilmesine karar verilmişti.

HANDE BALADIN KİMDİR?

1 Eylül 1997 yılında doğan Hande Baladın, voleybol hayatına İzmir’de başladı. Ardından Eczacıbaşı tarafından keşfedilen oyuncu Eczacıbaşı altyapısında yetişti.

Voleybola orta oyuncu olarak başlayan Baladın, 2014 yılından sonra smaçör pozisyonunda kariyerine devam etti.

Kulübünün küçük ve yıldız takımlarında yer alan oyuncu aynı zamanda Milli Takım’ın küçük ve yıldız kadrolarında yer aldı.

2014-2015 sezonunda Sarıyer Belediyespor’a kiralandı. Ardından 2015-2016 sezonunda Eczacıbaşı’na dönerek A Takımda yer aldı. Deneyim elde etmek amacıyla 2018-2019 sezonunda Galatasaray’a kiralanarak burada forma giyme şansı buldu.

Hande Baladın Sakatlığı Nedeniyle Türkiye’ye Döndü: Vnl Finallerinde kadroda yok!

2019-2020 sezonundan beri halen Eczacıbaşı forması giymekte.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın yıldız smaçörü Hande Baladın, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası şampiyonu olan kadrolarında yer aldı.

2024 yılında Baladın isimli belgeseli yayınladı.

TÜRKİYE – POLONYA VOLEYBOL MAÇI NE ZAMAN?

FIVB Milletler Ligi (VNL) çeyrek final mücadelesi maçında Polonya ile karşılaşacak Filenin Sultanları’nın maçı 21 Haziran Cuma günü 16.30’da oynanacak.

TRT Spor’da canlı yayınlanacak mücadele Tayland Bangkok’ta Huamark Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

SporSon Dakika

Hande Baladın sakatlığı nedeniyle Türkiye’ye döndü: VNL finallerinde kadroda yok!” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Derya Derya

    Filenin Sultanları’na bi kurşun döktürsün Mehmet Akif Üstündağ bu nazarın başka açıklaması yok

    Yanıtla
  • Aylin Aylin

    Hande Baladın neden oynamıyor diye merak etmiştim meğer karın kasında sıkıntı olmuş. Sakatlıklardan kurtulamadık bi

    Yanıtla
  • Aylin Aylin

    Hande Baladın’ın kadroda olmamasına çok üzüldüm

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir