Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi isim listesi (2024-2025) - Haber Jet

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi isim listesi (2024-2025)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek kadrosunu UEFA’ya bildirdi. Fenerbahçe'nin UEFA listesinde yeni transferlerin tamamı yer aldı. UEFA listesine son olarak yeni transfer Amrabat eklendi ve transfer perdesi Avrupa maçları için kapatıldı.

Fenerbahçe’nin, UEFA kadrosu belli oldu. Sarı-lacivertliler, yeni transferler ve deneyimli isimlerle Jose Mourinho önderliğinde Avrupa’da kupayı hedefliyor.

FENERBAHÇE UEFA LİSTESİ 2024

2024-2025 sezonu UEFA Avrupa Ligi, bu yıl klasik grup formatının yerine, 36 takımdan oluşan bir lig sistemiyle oynanacak. Her takım, sekiz farklı rakiple dörder iç saha ve deplasman maçı yapacak. Fenerbahçe, güçlü rakiplerle karşılaşacakları bu serüvene iddialı bir kadro ile katılıyor. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan’ın yaptığı açıklamaya göre, Fenerbahçe UEFA listesini bildirdi.

Fenerbahçe UEFA listesi

Jose Mourinho’nun teknik direktörlüğünde Fenerbahçe, İngiltere’den Manchester United, Fransa’dan Olympique Lyon, İspanya’dan Athletic Bilbao ve Belçika’dan Union Saint-Gilloise’yi Kadıköy’de ağırlayacak. Deplasmanda ise Hollanda’nın güçlü ekipleri AZ Alkmaar ve Twente, Danimarka’dan Midtjylland ve Çekya temsilcisi Slavia Prag ile mücadele edecek.

Fenerbahçe Avrupa Ligi isim listesi

UEFA İSİM LİSTESİ FENERBAHÇE KİMLER VAR?

Kadrosunda birçok tecrübeli ve yeni transferi bulunduran Fenerbahçe, forvette Edin Dzeko ile En Nesyri, kanatlarda Dusan Tadic, Saint-Maximin, İrfan Can Kahveci gibi yıldızlara sahip. Orta sahada ise Sofyan Amrabat, Fred ve Sebastian Szymański gibi etkili isimler yer alıyor. Defans hattında Rodrigo Becão, Alexander Djiku ve milli oyuncu Çağlar Söyüncü dikkat çekiyor. Kalede ise Dominik Livakovic güven verecek.

UEFA list Fenerbahçe

Bu sezonun lig aşaması, 26 Eylül’de başlayacak ve grup aşamasının sonunda ilk 8’e giren takımlar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıralarda yer alan ekipler ise play-off oynayarak son 16 biletini almaya çalışacak. İlk 24’e giremeyen takımlar ise Avrupa defterini kapatacak​.

İlgili Haberler

Fenerbahçe UEFA kadrosu 2024

FENERBAHÇE UEFA AVRUPA LİGİ KADROSU

Fenerbahçe’nin UEFA’ya bildirdiği kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleci: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin

Defans: Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao

Orta saha: İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski

Forvet: Edin Dzeko, Dusan Tadic, Youssef En-Nesyri, Cengiz Ünder, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin

FB UEFA listesi

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir