Fenerbahçe elenirse play-off oynamadan direkt UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek - Haber Jet

Fenerbahçe elenirse play-off oynamadan direkt UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille'e elenirse, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına (yeni adıyla lig aşaması) doğrudan katılacak ve kural gereği play-off oynamayacak. Ancak turu geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselerek grup aşamasına kalma şansını sürdürecek.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Lille ile kritik bir mücadeleye çıkacak. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, Ülker Stadı’nda oynanacak maçta turu geçmek için galibiyet arayacak. Turun galibi, Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselecek; elenen takım ise UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına direkt olarak katılacak.

FENERBAHÇE ELENİRSE NE OLACAK?

Fenerbahçe’nin Lille’i elemesi durumunda, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacağı kesinleşmiş durumda. Bu aşamada da başarılı olursa, Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak.

Fenerbahçe elenirse ne olacak

Ancak elenmesi durumunda sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye devam edecek ve lig aşamasına direkt olarak katılacak​.

FENERBAHÇE ELENİRSE NEDEN PLAY-OFF OYNAMIYOR?

UEFA’nın daha önceden belirlediği kurallar gereği Fenerbahçe eğer Lille’e elenirse UEFA Avrupa Ligi play-off turunu geçerek direkt lig aşamasına kalacak. UEFA, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elenen takımların, Avrupa Ligi’nde en azından grup aşamasına katılma hakkı elde etmelerini istiyor.

İlgili Haberler

Fenerbahçe elenirse ne olur

FENERBAHÇE GRUPLARA KALMAYI GARANTİLEDİ Mİ?

Fenerbahçe Lille’e elenirse doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına yeni adıyla lig aşamasına gidecek. Dolayısıyla Fenerbahçe gruplara kalmayı garantiledi.

Fenerbahçe play off oynamayacak mı

FENERBAHÇE TURU NASIL GEÇER?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmek için Lille karşısında zorlu bir sınava çıkıyor. Deplasmanda oynanan ilk maçı son dakikada yediği golle 2-1 kaybeden Fenerbahçe, İstanbul’da rakibini en az 2 farklı skorla yenmesi halinde adını play-off turuna yazdıracak. Beraberlik ya da Lille galibiyeti durumunda ise Fransız ekibi tur atlayacak. Eğer Fenerbahçe 1 farkla kazanırsa, mücadele uzatmalara gidecek ve orada da eşitlik bozulmazsa turu geçen takım penaltı atışları ile belirlenecek.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir