Ersu Şaşma'nın ismi anne ve babasının isimlerinin ilk iki hecesinden geliyor - Haber Jet

Ersu Şaşma’nın ismi anne ve babasının isimlerinin ilk iki hecesinden geliyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sırıkla atlama dalında yarışarak olimpiyatları 5. tamamlayan Ersu Şaşma'nın isminin anne ve babasının isimden gelmesi sosyal medyada gündem oldu.

Milli sırıkla atlama atleti Ersu Şaşma, Paris 2024’e sevinciyle damga vururken milli sporcunun isminin anlamının nereden geldiği öğrenildi.

ERSU ŞAŞMA’NIN İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler sırıkla atlama kategorisini olimpiyat 5’incisi olarak tamamlayan Ersu Şaşma’nın isminin anne ve babasının isimlerinin ilk iki hecesinden geldiği fark edildi.

Ersu Şaşma'nın ismi nereden geliyor
Ersu Şaşma anne ve babasının adı

Yarışlar esnasında TRT Spor Yıldız’a röportaj veren Ersu Şaşma’nın annesi ve babası Suzan-Ersin Şaşma çifti Ersu isminin nereden geldiğini anlattı.

Ersin Şaşma, oğlu Ersu Şaşma isminin nereden geldiği hakkında, “Ersin ve Suzan’ın ilk iki hecesinden oluşuyor. Sözlük anlamında da soyu yiğit olan anlamına geliyordu. Çok sevdik, benimsedik ve adını Ersu olarak koyduk.” dedi.

İlgili Haberler

Ersu isminin anlamı

ERSU İSMİNİN ANLAMI

Farklı bir isim olduğu için dikkat çeken Ersu isminin sözlük anlamı  “yiğit soyundan gelen” anlamında olduğu da düşünülüyor.

Milli atlet Ersu Şaşma sayesinde yaygın hale gelen ismin milli sporcuya anne ve babasının isimlerinin ilk iki harfinden birleştirilerek koyması sosyal medyada konuşuluyor.

SporTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir